.

Cod COR cercetator in confectii din piele si inlocuitori


Cod COR cercetator in confectii din piele si inlocuitori

Cod COR: cercetator in confectii din piele si inlocuitori

Cod COR: 214928 - cercetator in confectii din piele si inlocuitori


Meseria de cercetator in confectii din piele si inlocuitori face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de cercetator in confectii din piele si inlocuitori

Meseria de cercetator in confectii din piele si inlocuitori a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, cercetatorii in confectii din piele si inlocuitori au fost angajati pentru a dezvolta produse din piele si materiale inlocuitoare, precum si pentru a testa si evalua noile produse. In secolul al XIX-lea, cercetatorii in confectii din piele si inlocuitori au fost angajati pentru a dezvolta produse mai durabile si mai rezistente la uzura. In secolul al XX-lea, cercetatorii in confectii din piele si inlocuitori au fost angajati pentru a dezvolta produse mai rezistente la apa si la intemperii, precum si produse mai usoare si mai flexibile. In prezent, cercetatorii in confectii din piele si inlocuitori sunt angajati pentru a dezvolta produse mai durabile, mai rezistente la uzura si mai confortabile.

Model fisa de post: cercetator in confectii din piele si inlocuitori

Fisa de post pentru meseria de cercetator in confectii din piele si inlocuitori


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in confectii din piele si inlocuitori, cod COR 214928


Grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Cercetator in confectii din piele si inlocuitori

Descrierea postului:

Cercetatorul in confectii din piele si inlocuitori este responsabil pentru dezvoltarea si imbunatatirea produselor din piele si inlocuitori, prin cercetarea si testarea materialelor si a proceselor de productie. Acesta trebuie sa fie capabil sa identifice si sa analizeze problemele legate de produsele din piele si sa gaseasca solutii inovatoare pentru a imbunatati calitatea si performanta acestora.

Responsabilitati:

- Cercetarea si testarea materialelor si a proceselor de productie pentru a imbunatati calitatea si performanta produselor din piele si inlocuitori
- Identificarea si analizarea problemelor legate de produsele din piele si gasirea solutiilor inovatoare pentru a le imbunatati
- Dezvoltarea de noi produse din piele si inlocuitori, prin cercetarea si testarea materialelor si a proceselor de productie
- Colaborarea cu departamentele de design si productie pentru a asigura implementarea noilor produse si procese
- Monitorizarea tendintelor si evolutiilor din industria confectiilor din piele si inlocuitori si adaptarea cercetarii si dezvoltarii in consecinta
- Documentarea si raportarea rezultatelor cercetarii si dezvoltarii

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul ingineriei, chimiei sau al materialelor
- Experienta in cercetarea si dezvoltarea produselor din piele si inlocuitori
- Cunostinte solide in domeniul materialelor si proceselor de productie
- Abilitati excelente de analiza si rezolvare a problemelor
- Abilitati de comunicare si colaborare eficienta cu departamentele de design si productie
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe proiecte simultan
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Posibilitatea de a contribui la dezvoltarea produselor din piele si inlocuitori de inalta calitate.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.

 • COD

  COD COR 214928 - cercetator in confectii din piele si inlocuitori