.

Cod COR cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri


Cod COR cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Cod COR: cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Cod COR: 214218 - cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri


Meseria de cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Istoria meseriei de cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Incepand cu anul 1820, cercetatorii au inceput sa foloseasca tehnologii avansate pentru a construi cai ferate, drumuri si poduri. Acestia au folosit metode precum topografia, geodezia si cartografia pentru a planifica traseele si a construi infrastructura. In anii 1800, cercetatorii au folosit tehnologii precum locomotivele si trenurile pentru a construi cai ferate. In anii 1900, cercetatorii au folosit tehnologii precum masinile de asfaltare si betonul pentru a construi drumuri si poduri. In prezent, cercetatorii folosesc tehnologii avansate precum GPS-ul si dronele pentru a planifica traseele si a construi infrastructura.

Model fisa de post: cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Fisa de post pentru meseria de cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri, cod COR 214218


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Titlul postului: Cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri

Scopul postului:
Realizarea de cercetare si dezvoltare in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri, in vederea imbunatatirii materialelor si metodelor de constructie.

Responsabilitati principale:

Realizeaza cercetare si dezvoltare in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri, inclusiv dezvoltarea de noi materiale si tehnologii de constructie.
Participa la elaborarea de proiecte pentru dezvoltarea de materiale si metode de constructie inovatoare si eficiente.
Colaboreaza cu alte departamente si institutii de cercetare pentru a identifica si dezvolta solutii inovatoare pentru problemele existente in domeniu.
Efectueaza teste si experimente pentru a evalua performanta materialelor si metodelor de constructie utilizate in constructia de cai ferate, drumuri si poduri.
Colecteaza si analizeaza datele experimentale, sub supravegherea unui coordonator de cercetare.
Participa la redactarea si publicarea de articole, rapoarte si studii referitoare la activitatile de cercetare.
Identifica si urmareste noi tendinte si tehnologii in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri si le adapteaza in cadrul proiectelor de cercetare.
Asigura gestionarea documentelor si datelor obtinute din experimente si analize.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei civile sau mecanice, sau o experienta echivalenta in cercetarea de constructii de cai ferate, drumuri si poduri.
Cunostinte avansate in domeniul constructiilor de cai ferate, drumuri si poduri, inclusiv standardele si procedurile de constructie.
Abilitati excelente de cercetare si analiza, inclusiv abilitatea de a efectua experimente si teste si de a interpreta si raporta rezultatele.
Abilitati bune de comunicare si negociere, inclusiv abilitatea de a comunica eficient cu colegii, clientii si furnizorii.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare, cu respectarea stricta a procedurilor de siguranta.
Abilitati bune de organizare si managementul timpului, pentru a gestiona multiple sarcini si proiecte in acelasi timp.
Cunostinte bune de utilizare a computerului si a programelor de analiza si prezentare a datelor experimentale.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

  Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

 • COD

  COD COR 214218 - cercetator in constructii de cai ferate, drumuri si poduri