Cod COR: 214481 - cercetator in creatia tehnica in constructia de masini
Meseria de cercetator in creatia tehnica in constructia de masini face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.
Istoria meseriei de cercetator in creatia tehnica in constructia de masini se intinde pe o perioada de peste doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa exploreze modalitati de a imbunatati constructia de masini, de la imbunatatirea proceselor de fabricatie la dezvoltarea de noi tehnologii. In anii 1900, cercetatorii au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea de noi materiale si tehnologii care sa permita constructia de masini mai eficiente si mai fiabile. In anii 1950, cercetatorii au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea de noi tehnologii de control si de monitorizare a masinilor, precum si pe dezvoltarea de noi metode de fabricatie. In prezent, cercetatorii in creatia tehnica in constructia de masini continua sa exploreze modalitati de a imbunatati performanta si fiabilitatea masinilor, precum si de a reduce costurile de fabricatie.
Fisa de post pentru meseria de cercetator in creatia tehnica in constructia de masini
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cercetator in creatia tehnica in constructia de masini, cod COR 214481
Fisa de post pentru meseria de cercetator in creatia tehnica in constructia de masini este urmatoarea:
Titlul postului: Cercetator in creatia tehnica in constructia de masini
Departament: Cercetare si dezvoltare
Raporteaza catre: Managerul departamentului de cercetare si dezvoltare
Scopul postului: Cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii si solutii in constructia de masini, cu scopul de a imbunatati performanta si eficienta acestora.
Responsabilitati:
- Realizarea de cercetari si analize in domeniul constructiei de masini, cu scopul de a identifica noi tehnologii si solutii inovatoare.
- Dezvoltarea de prototipuri si modele experimentale pentru testarea noilor tehnologii si solutii.
- Colaborarea cu echipele de ingineri si tehnicieni pentru implementarea noilor tehnologii si solutii in procesul de productie.
- Monitorizarea si evaluarea performantei noilor tehnologii si solutii, cu scopul de a identifica si rezolva eventuale probleme.
- Participarea la conferinte si evenimente de specialitate pentru a fi la curent cu ultimele tendinte si inovatii in domeniul constructiei de masini.
- Redactarea de rapoarte si documentatii tehnice pentru a prezenta rezultatele cercetarilor si dezvoltarilor realizate.
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul ingineriei mecanice sau a unui domeniu similar.
- Experienta relevanta in cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii si solutii in constructia de masini.
- Cunostinte solide in domeniul mecanicii si al materialelor.
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu echipele de ingineri si tehnicieni.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.
- Cunostinte avansate de limba engleza.
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala.
- Lucrul intr-un mediu de lucru dinamic si inovator.
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare de inalta calitate.
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, tichete de masa, etc.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.