Cod COR: 215121 - cercetator in electrotehnica
Meseria de cercetator in electrotehnica face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.
Istoria meseriei de cercetator in electrotehnica se intinde pe o perioada de peste un secol. Primii cercetatori in domeniul electrotehnicii au fost inventatorii si inginerii care au lucrat la dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor electrice. Acestia au fost cei care au contribuit la dezvoltarea si perfectionarea aparatelor electrice, precum si la dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor de transmisie si distributie a energiei electrice. In anii 1920, cercetatorii in electrotehnica au inceput sa se concentreze pe cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor de control si automatizare a sistemelor electrice. Acestia au contribuit la dezvoltarea si perfectionarea sistemelor de control si automatizare a proceselor industriale, precum si la dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor de comunicatii si telecomunicatii. In prezent, cercetatorii in electrotehnica lucreaza la dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor de control si automatizare a sistemelor electrice, precum si la dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor de comunicatii si telecomunicatii.
Fisa de post pentru meseria de cercetator in electrotehnica
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cercetator in electrotehnica, cod COR 215121
Fisa de post pentru meseria de cercetator in electrotehnica
Descrierea postului:
Cercetatorul in electrotehnica este responsabil pentru dezvoltarea si cercetarea in domeniul electrotehnicii. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul electrotehnicii si sa fie capabil sa dezvolte si sa testeze noi tehnologii si produse. Cercetatorul in electrotehnica trebuie sa fie capabil sa lucreze in echipa si sa comunice eficient cu colegii si cu clientii.
Responsabilitati:
- Dezvoltarea si cercetarea de noi tehnologii si produse in domeniul electrotehnicii
- Testarea si evaluarea produselor si tehnologiilor existente
- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice
- Colaborarea cu colegii si cu clientii pentru a dezvolta solutii personalizate
- Documentarea si raportarea rezultatelor cercetarii
- Participarea la conferinte si evenimente pentru a prezenta cercetarile si descoperirile
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul electrotehnicii sau o disciplina similara
- Experienta relevanta in cercetarea si dezvoltarea de produse si tehnologii in domeniul electrotehnicii
- Cunostinte solide in domeniul electrotehnicii si a tehnologiilor asociate
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare in echipa
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Abilitati excelente de documentare si raportare a rezultatelor cercetarii
Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru stimulativ si dinamic
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, concediu platit si alte beneficii sociale
Aceasta fisa de post pentru cercetator in electrotehnica poate fi utilizata pentru a atrage candidati calificati si experimentati in domeniul electrotehnicii si pentru a asigura ca candidatii selectati sunt potriviti pentru pozitia disponibila.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri in electrotehnologie
Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.
Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.