.

Cod COR cercetator in exploatari forestiere


Cod COR cercetator in exploatari forestiere

Cod COR: cercetator in exploatari forestiere

Cod COR: 214931 - cercetator in exploatari forestiere


Meseria de cercetator in exploatari forestiere face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de cercetator in exploatari forestiere

Istoria meseriei de cercetator in exploatari forestiere se intinde pe o perioada de peste un secol. Incepand cu anii 1800, cercetatorii forestieri au fost angajati pentru a studia si a evalua padurile si resursele lor. Acestia au fost responsabili pentru identificarea si monitorizarea speciilor de arbori, a solului si a altor factori care influenteaza productia de lemn. In anii 1900, cercetatorii forestieri au inceput sa utilizeze tehnologii avansate, cum ar fi sistemele de informare geografica si satelitii, pentru a monitoriza si a evalua padurile. Aceste tehnologii au permis cercetatorilor sa faca estimari mai precise ale resurselor forestiere si sa ia masuri mai eficiente pentru a le proteja. In prezent, cercetatorii forestieri sunt responsabili pentru aplicarea politicilor de management al padurilor si pentru a asigura ca padurile sunt gestionate in mod responsabil. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru a monitoriza si a evalua impactul activitatilor umane asupra padurilor si pentru a asigura ca padurile sunt gestionate in mod sustenabil.

Model fisa de post: cercetator in exploatari forestiere

Fisa de post pentru meseria de cercetator in exploatari forestiere


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in exploatari forestiere, cod COR 214931


Grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Cercetator in Exploatarea Forestiera

Descrierea postului:

Cercetatorul in Exploatarea Forestiera este responsabil pentru efectuarea cercetarilor si analizelor necesare pentru a dezvolta si imbunatati practicile de exploatare forestiera. Acesta trebuie sa fie capabil sa colecteze si sa analizeze datele, sa identifice problemele si sa propuna solutii pentru a imbunatati eficienta si sustenabilitatea exploatarii forestiere.

Responsabilitati:

- Colectarea si analizarea datelor privind exploatarile forestiere
- Identificarea problemelor si a oportunitatilor de imbunatatire a practicilor de exploatare forestiera
- Propunerea de solutii pentru a imbunatati eficienta si sustenabilitatea exploatarii forestiere
- Dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul exploatarii forestiere
- Colaborarea cu alte departamente si organizatii pentru a dezvolta si implementa solutii de imbunatatire a exploatarii forestiere
- Participarea la conferinte si evenimente pentru a-si impartasi cunostintele si pentru a invata de la alti experti in domeniu.

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul silviculturii, ecologiei sau a unei discipline inrudite
- Experienta in cercetarea si analiza datelor
- Cunostinte solide in domeniul exploatarii forestiere si a practicilor de gestionare a padurilor
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti experti in domeniu
- Abilitatea de a lucra independent si de a lua decizii in mod autonom.

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Participarea la conferinte si evenimente pentru a-si impartasi cunostintele si pentru a invata de la alti experti in domeniu
- Posibilitatea de a contribui la imbunatatirea practicilor de exploatare forestiera si de a proteja mediul inconjurator.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.

 • COD

  COD COR 214931 - cercetator in exploatari forestiere