.

Cod COR cercetator in exploatari miniere


Cod COR cercetator in exploatari miniere

Cod COR: cercetator in exploatari miniere

Cod COR: 214626 - cercetator in exploatari miniere


Meseria de cercetator in exploatari miniere face parte din grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati.

Istoria meseriei de cercetator in exploatari miniere

Istoria meseriei de cercetator in exploatari miniere se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Incepand cu anii 1800, cercetatorii in exploatari miniere au fost angajati pentru a identifica si exploata zacamintele de minereuri si combustibili. Acestia au folosit tehnici de prospectare si analiza geologica pentru a determina locatiile si tipurile de minereuri si combustibili care se aflau in subteran. In anii 1900, cercetatorii in exploatari miniere au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi sondele si scanarile geologice, pentru a identifica si exploata zacamintele. Aceste tehnologii au permis cercetatorilor sa identifice si sa exploateze zacamintele mai adanc si mai eficient. In prezent, cercetatorii in exploatari miniere folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sondele si scanarile geologice, pentru a identifica si exploata zacamintele. Acestia folosesc, de asemenea, tehnologii informatice avansate pentru a analiza datele si a identifica noi zacaminte.

Model fisa de post: cercetator in exploatari miniere

Fisa de post pentru meseria de cercetator in exploatari miniere


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in exploatari miniere, cod COR 214626


Grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

Fisa de post pentru meseria de cercetator in exploatari miniere este urmatoarea:

Titlul postului: Cercetator in exploatari miniere

Departament: Cercetare si dezvoltare

Raporteaza catre: Managerul departamentului de cercetare si dezvoltare

Scopul postului: Cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii si metode de exploatare a resurselor minerale, precum si imbunatatirea proceselor existente pentru a maximiza eficienta si profitabilitatea exploatarilor miniere.

Responsabilitati principale:

- Realizarea de cercetari si studii de piata pentru a identifica noile tehnologii si metode de exploatare a resurselor minerale.
- Dezvoltarea de noi tehnologii si metode de exploatare a resurselor minerale, precum si imbunatatirea proceselor existente pentru a maximiza eficienta si profitabilitatea exploatarilor miniere.
- Testarea si evaluarea noilor tehnologii si metode de exploatare a resurselor minerale in conditii de laborator si pe teren.
- Analizarea datelor si elaborarea de rapoarte si prezentari pentru a comunica rezultatele cercetarilor si studiilor efectuate.
- Colaborarea cu alte departamente si echipe pentru a asigura implementarea eficienta a noilor tehnologii si metode de exploatare a resurselor minerale.
- Participarea la conferinte si evenimente de specialitate pentru a mentine cunostintele actualizate si a dezvolta retele de contacte in domeniu.

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul ingineriei miniere sau a stiintelor geologice.
- Experienta relevanta in cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii si metode de exploatare a resurselor minerale.
- Cunostinte solide in domeniul geologiei, ingineriei miniere, tehnologiei si managementului proiectelor.
- Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si echipe.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv si beneficii suplimentare.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala.
- Lucrul intr-un mediu de lucru dinamic si stimulant.
- Participarea la proiecte inovatoare si interesante in domeniul exploatarilor miniere.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

  Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214626 - cercetator in exploatari miniere