.

Cod COR cercetator in finante-banci


Cod COR cercetator in finante-banci

Cod COR: cercetator in finante-banci

Cod COR: 241301 - cercetator in finante-banci


Meseria de cercetator in finante-banci face parte din grupa de baza: 2413 Analisti financiari.

Istoria meseriei de cercetator in finante-banci

Istoria meseriei de cercetator in finante-banci se intinde pe o perioada de peste un secol. Incepand cu anii 1900, cercetatorii in finante-banci au inceput sa se specializeze in analiza si intelegerea pietei financiare si a modului in care aceasta poate influenta economia. Acestia au dezvoltat tehnici si metode de analiza a datelor financiare si au contribuit la dezvoltarea unor instrumente financiare noi si la intelegerea modului in care acestea pot fi folosite pentru a obtine avantaje financiare. In prezent, cercetatorii in finante-banci sunt angajati in institutii financiare, companii de investitii si alte organizatii care se ocupa de finante si banci. Acestia folosesc tehnici si metode de analiza pentru a intelege pietele financiare si a oferi informatii si recomandari pentru a ajuta la luarea deciziilor financiare.

Model fisa de post: cercetator in finante-banci

Fisa de post pentru meseria de cercetator in finante-banci


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in finante-banci, cod COR 241301


Grupa de baza: 2413 Analisti financiari

Fisa de post pentru meseria de cercetator in finante-banci:

Titlul postului: Cercetator in Finante-Banci

Departament: Cercetare si Dezvoltare

Raporteaza catre: Managerul Departamentului de Cercetare si Dezvoltare

Scopul postului: Cercetarea si analizarea pietelor financiare si bancare pentru a furniza informatii si recomandari utile pentru dezvoltarea strategiilor de investitii si a produselor financiare.

Responsabilitati principale:

- Colectarea si analizarea datelor financiare si bancare relevante pentru a identifica tendintele si oportunitatile de investitii.
- Realizarea de studii de piata si analize comparative pentru a evalua performanta produselor financiare si bancare existente si pentru a identifica noi oportunitati de dezvoltare.
- Elaborarea de rapoarte si prezentari pentru a comunica rezultatele cercetarilor si recomandarile pentru dezvoltarea strategiilor de investitii si a produselor financiare.
- Monitorizarea evolutiilor pietelor financiare si bancare si a reglementarilor in domeniu pentru a identifica riscurile si oportunitatile de investitii.
- Colaborarea cu alte departamente din cadrul companiei pentru a dezvolta si implementa strategiile de investitii si produsele financiare.

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul finantelor, economiei sau al altor domenii relevante.
- Experienta relevanta in cercetarea si analiza pietelor financiare si bancare.
- Cunostinte solide de analiza financiara si statistica.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente din cadrul companiei.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv si beneficii suplimentare.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cadrul companiei.
- Mediu de lucru dinamic si stimulant.
- Participarea la conferinte si evenimente de specialitate pentru a-si imbunatati cunostintele si abilitatile.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 241

  Grupa Minora 241

  Specialisti in domeniul finantelor

  Specialistii din domeniul finantelor planifica, dezvolta, organizeaza, administreaza, investesc, gestioneaza si coordoneaza analizele cantitative fie ale sistemelor financiare de contabilitate, fie ale fondurilor pentru persoane fizice, unitati si institutii publice sau private.

 • COR

  Grupa de baza 2413 Analisti financiari

  Analistii financiari efectueaza analize cantitative ale informatiilor care afecteaza programele de investitii ale institutiilor publice sau private.

 • COD

  COD COR 241301 - cercetator in finante-banci