.

Cod COR cercetator in geodezie


Cod COR cercetator in geodezie

Cod COR: cercetator in geodezie

Cod COR: 211438 - cercetator in geodezie


Meseria de cercetator in geodezie face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de cercetator in geodezie

Istoria meseriei de cercetator in geodezie se intinde pe o perioada de peste doua milenii. Primii cercetatori in geodezie au fost grecii antici, care au folosit metode simple de masurare a suprafetelor terestre si a distantei dintre doua puncte. Aceste metode au fost perfectionate in secolele urmatoare, iar in secolul al XVIII-lea, cercetatorii in geodezie au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi teodolitele si alte instrumente de masurare. In secolul al XIX-lea, cercetatorii in geodezie au inceput sa foloseasca tehnologii mai sofisticate, cum ar fi GPS-ul si satelitii artificiali, pentru a masura si a cartografia suprafata Pamantului. Aceste tehnologii au revolutionat domeniul geodeziei si au permis cercetatorilor sa faca masuratori mai precise si mai rapide.

Model fisa de post: cercetator in geodezie

Fisa de post pentru meseria de cercetator in geodezie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in geodezie, cod COR 211438


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlul postului: Cercetator in Geodezie

Scopul postului: Realizarea de cercetari stiintifice si dezvoltarea de solutii in domeniul geodeziei, in scopul imbunatatirii preciziei si eficientei acestui domeniu.

Responsabilitati:

Planificarea, organizarea si desfasurarea de cercetari in geodezie, utilizand instrumente si tehnologii avansate pentru a produce date precise si relevante.
Analiza si interpretarea datelor obtinute din cercetarile de teren, elaborarea de rapoarte si prezentarea concluziilor si recomandarilor.
Dezvoltarea de noi metode si tehnologii in geodezie, cu scopul de a imbunatati precizia si eficienta procesului de masurare si monitorizare a terenurilor si structurilor.
Colaborarea cu colegii si cu alte departamente in cadrul proiectelor de cercetare interdisciplinare.
Participarea la conferinte si seminarii in domeniu, prezentarea cercetarilor si impartasirea cunostintelor cu alti specialisti in geodezie.
Cerinte:

Diploma de licenta sau masterat in geodezie sau o disciplina similara.
Experienta in cercetarea in domeniul geodeziei.
Cunoasterea tehnologiilor si instrumentelor de masurare si monitorizare a terenurilor si structurilor.
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor si capacitatea de a elabora rapoarte si prezentari clare si concise.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu interdisciplinar si de a colabora cu colegii si alti specialisti in geodezie.
Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral.
Abilitatea de a lucra independent si de a gestiona proiectele de cercetare in termene stranse.
Beneficii:

Salariu competitiv si beneficii suplimentare, cum ar fi asigurarea medicala, pensia privata si programul de formare continua.
Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cadrul companiei.
Lucrul cu o echipa de specialisti in geodezie si colaborarea cu alti experti in domeniul cercetarii.
Participarea la proiecte de cercetare interesante si provocatoare, care pot avea un impact semnificativ in domeniul geodeziei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211438 - cercetator in geodezie