Cod COR: 211426 - cercetator in geologie
Meseria de cercetator in geologie face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.
Istoria meseriei de cercetator in geologie se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Incepand cu anii 1800, geologii au inceput sa exploreze si sa studieze structurile si formele terenului, precum si compozitia si structura rocilor. Acestia au folosit aceste informatii pentru a intelege mai bine istoria si evolutia Pamantului. In anii 1900, geologii au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi seismografele si sondele, pentru a studia mai profund structurile si formele terenului. Aceste tehnologii au permis geologilor sa descopere si sa studieze mai profund structurile si formele terenului, precum si compozitia si structura rocilor. In prezent, geologii folosesc tehnologii avansate, cum ar fi satelitii si imagistica prin radar, pentru a studia mai profund structurile si formele terenului, precum si compozitia si structura rocilor. Aceste tehnologii permit geologilor sa inteleaga mai bine istoria si evolutia Pamantului.
Fisa de post pentru meseria de cercetator in geologie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cercetator in geologie, cod COR 211426
Fisa de post pentru meseria de cercetator in geologie este un document care descrie responsabilitatile si cerintele pentru un post in aceasta domeniu. Aceasta poate include urmatoarele informatii:
Titlul postului: Cercetator in geologie
Descrierea postului:
Planificarea si desfasurarea de cercetari geologice, inclusiv colectarea si analiza de date de teren, forarea de sonde, analiza rocilor si mineralilor si elaborarea de rapoarte si prezentari in cadrul organizatiei sau pentru clienti externi
Dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul geologiei, in conformitate cu prioritatile organizatiei sau ale finantatorilor
Colaborarea cu alti cercetatori si experti in domenii conexe pentru a dezvolta solutii la problemele geologice si pentru a asigura utilizarea eficienta si durabila a resurselor geologice
Participarea la conferinte si intalniri de specialitate, precum si la proiecte de cercetare nationale si internationale
Cerintele postului:
Studii superioare in geologie sau domenii similare, cu specializare in unul sau mai multe domenii ale geologiei (geochimie, sedimentologie, tectonica, etc.)
Experienta relevanta in cercetarea geologica, inclusiv in planificarea si desfasurarea de cercetari, colectarea si analiza de date si elaborarea de rapoarte si prezentari
Cunostinte solide in utilizarea instrumentelor de analiza de date si a software-urilor de modelare geologica
Abilitati excelente de comunicare si prezentare a informatiilor, atat in scris cat si oral, inclusiv publicare de articole in reviste de specialitate
Abilitati bune de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor
Capacitatea de a lucra independent si in echipa, precum si de a respecta termenele limita
Cunostinte despre reglementarile si politicile de gestionare a resurselor geologice
Acestea sunt doar cateva dintre informatiile care ar putea fi incluse in fisa de post pentru un cercetator in geologie. Detaliile exacte vor varia in functie de nevoile organizatiei sau a companiei care angajeaza pentru aceasta pozitie.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in fizica si stiinta pamantului
Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.
Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.