.

Cod COR cercetator in horticultura


Cod COR cercetator in horticultura

Cod COR: cercetator in horticultura

Cod COR: 213245 - cercetator in horticultura


Meseria de cercetator in horticultura face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de cercetator in horticultura

Istoria meseriei de cercetator in horticultura se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Primii cercetatori in horticultura au fost interesati de modul in care plantele se dezvolta si se adapteaza la mediul lor. Acestia au inceput sa studieze modul in care plantele se pot adapta la schimbarile climatice si au descoperit modalitati de a imbunatati productia agricola. In secolul al XIX-lea, cercetatorii au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea de noi soiuri de plante, precum si pe modul in care acestea pot fi cultivate in mod eficient. In prezent, cercetatorii in horticultura se concentreaza pe dezvoltarea de noi tehnologii si metode de cultivare, precum si pe modul in care plantele pot fi folosite pentru a oferi beneficii umane si ecologice.

Model fisa de post: cercetator in horticultura

Fisa de post pentru meseria de cercetator in horticultura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in horticultura, cod COR 213245


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Titlu post: Cercetator in Horticultura

Descrierea postului:
Cercetatorul in horticultura va fi responsabil pentru conducerea cercetarilor in domeniul horticulturii si dezvoltarea de noi varietati de plante, tehnologii si practici agricole pentru imbunatatirea randamentului si calitatii productiei. Acesta va coordona activitatile de cercetare si va colabora cu alti specialisti in domeniul agricol pentru a dezvolta solutii practice la problemele agricole.

Responsabilitati:

Conducerea cercetarilor in domeniul horticulturii pentru a dezvolta noi varietati de plante si tehnologii agricole
Planificarea si organizarea experimentelor agricole, colectarea si analiza datelor
Colaborarea cu echipe de cercetare si alte departamente agricole pentru a dezvolta solutii practice la problemele agricole
Participarea la conferinte si seminarii pentru a-si imbunatati cunostintele in domeniul agricol si pentru a discuta rezultatele cercetarii cu alti specialisti din domeniu
Redactarea si publicarea articolelor stiintifice si rapoartelor tehnice in reviste specializate
Dezvoltarea de proiecte de cercetare si obtinerea de finantare pentru acestea
Supervizarea si instruirea altor membri ai echipei de cercetare
Cerinte:

Studii superioare in domeniul agricol sau horticol (licenta, masterat sau doctorat)

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

    Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

  • COD

    COD COR 213245 - cercetator in horticultura