.

Cod COR cercetator in ingineria genetica


Cod COR cercetator in ingineria genetica

Cod COR: cercetator in ingineria genetica

Cod COR: 213148 - cercetator in ingineria genetica


Meseria de cercetator in ingineria genetica face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de cercetator in ingineria genetica

Istoria meseriei de cercetator in ingineria genetica se intinde pe o perioada de aproximativ patru decenii. In anii 1970, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnici de recombinare a ADN-ului pentru a modifica genele organismelor vii. Aceste tehnici au permis cercetatorilor sa modifice genele organismelor vii pentru a le face mai rezistente la boli, mai productivi sau mai adaptabili la schimbarile mediului. In anii 1980, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnici de ingineria genetica pentru a crea organisme modificate genetic (OMG). Aceste organisme modificate genetic au fost folosite pentru a produce medicamente, alimente si alte produse. In anii 1990, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnici de ingineria genetica pentru a crea organisme modificate genetic care pot fi folosite pentru a trata boli si afectiuni medicale. In prezent, cercetatorii in ingineria genetica continua sa exploreze noi modalitati de a modifica genele organismelor vii pentru a le face mai rezistente la boli, mai productivi sau mai adaptabili la schimbarile mediului.

Model fisa de post: cercetator in ingineria genetica

Fisa de post pentru meseria de cercetator in ingineria genetica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in ingineria genetica, cod COR 213148


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Fisa postului pentru Cercetator in Ingineria Genetica:

Descrierea postului:
Cercetatorul in Ingineria Genetica va lucra in cadrul unor proiecte de cercetare desfasurate in domeniul geneticii si biotehnologiei, in vederea dezvoltarii si implementarii de tehnologii avansate pentru a modifica si manipula ADN-ul organismelor, inclusiv oamenii. Acesta va trebui sa utilizeze cunostintele sale avansate in biologie moleculara, inginerie genetica si tehnologii avansate pentru a dezvolta noi solutii pentru problemele de sanatate si mediu.

Responsabilitati principale:
Dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in ingineria genetica
Proiectarea, construirea si testarea de constructe genetice si vectori de transfer
Identificarea si selectarea de celule si animale potrivite pentru experimente
Colectarea si analiza datelor de laborator
Comunicarea si prezentarea de rapoarte si descoperiri stiintifice la conferinte si publicatii stiintifice
Cerinte pentru candidati:
Studii superioare finalizate in biologie moleculara, inginerie genetica sau o disciplina similara
Cunostinte avansate in biologie moleculara si inginerie genetica
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor
Cunostinte de bioinformatica si tehnologii avansate
Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti specialisti din domeniul ingineriei genetice
Conditii de munca:
Program de lucru full-time, cu posibilitatea de a lucra in weekend-uri si sarbatori in cazul in care sunt necesare experimente suplimentare
Posibilitatea de a lucra in medii diferite, cum ar fi laboratoare si zone de teren
Respectarea standardelor de siguranta si etice in timpul cercetarilor si experimentelor
Acestea sunt elementele de baza ale unei fise de post pentru Cercetator in Ingineria Genetica. Este important sa se adapteze fisa de post la nevoile specifice ale organizatiei si ale proiectelor de cercetare in care va fi implicat cercetatorul in ingineria genetica. De asemenea, trebuie sa se tina cont de aspectele etice si de siguranta asociate cu cercetarile in ingineria genetica.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

  Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

 • COD

  COD COR 213148 - cercetator in ingineria genetica