.

Cod COR cercetator in masini si instalatii mecanice


Cod COR cercetator in masini si instalatii mecanice

Cod COR: cercetator in masini si instalatii mecanice

Cod COR: 214484 - cercetator in masini si instalatii mecanice


Meseria de cercetator in masini si instalatii mecanice face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.

Istoria meseriei de cercetator in masini si instalatii mecanice

Istoria meseriei de cercetator in masini si instalatii mecanice se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa exploreze modul in care masinile si instalatiile mecanice pot fi folosite pentru a face munca mai eficienta si mai productiva. In anii 1900, cercetatorii au inceput sa dezvolte tehnologii noi si sa creeze noi metode de a construi si a intretine masinile si instalatiile mecanice. In anii 1950, cercetatorii au inceput sa foloseasca tehnologii informatice pentru a crea noi modele si simulatoare care sa ajute la intelegerea mai buna a modului in care functioneaza masinile si instalatiile mecanice. In prezent, cercetatorii in masini si instalatii mecanice continua sa exploreze noi tehnologii si sa creeze noi metode de a construi si a intretine masinile si instalatiile mecanice.

Model fisa de post: cercetator in masini si instalatii mecanice

Fisa de post pentru meseria de cercetator in masini si instalatii mecanice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in masini si instalatii mecanice, cod COR 214484


Grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici

Titlul postului: Cercetator in masini si instalatii mecanice

Descrierea postului:

Cercetatorul in masini si instalatii mecanice este responsabil pentru dezvoltarea si imbunatatirea masinilor si instalatiilor mecanice. Acesta trebuie sa efectueze cercetari si sa dezvolte noi tehnologii pentru a imbunatati performanta si eficienta masinilor si instalatiilor mecanice.

Responsabilitati:

- Efectuarea de cercetari si dezvoltarea de noi tehnologii pentru a imbunatati performanta si eficienta masinilor si instalatiilor mecanice
- Testarea si evaluarea masinilor si instalatiilor mecanice existente pentru a identifica problemele si a dezvolta solutii pentru imbunatatirea acestora
- Dezvoltarea de modele si simulari pentru a evalua performanta masinilor si instalatiilor mecanice
- Colaborarea cu echipele de ingineri si tehnicieni pentru a dezvolta si implementa solutii pentru problemele identificate
- Scrierea de rapoarte si prezentarea de rezultate catre conducerea companiei si alte departamente relevante
- Participarea la conferinte si evenimente pentru a ramane la curent cu ultimele tendinte si tehnologii in domeniul masinilor si instalatiilor mecanice

Cerinte:

- Diploma de licenta sau master in inginerie mecanica sau o disciplina relevanta
- Experienta anterioara in cercetarea si dezvoltarea de masini si instalatii mecanice
- Cunostinte solide in domeniul mecanicii si a tehnologiilor relevante
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de echipa si de a colabora cu alti specialisti
- Abilitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

Beneficii:

- Pachet salarial competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cariera
- Mediu de lucru stimulant si dinamic
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale

Aceasta este o descriere generala a postului de cercetator in masini si instalatii mecanice. Responsabilitatile si cerintele exacte pot varia in functie de companie si de proiectele specifice.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2144 Ingineri mecanici

  Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214484 - cercetator in masini si instalatii mecanice