Cod COR: 223001 - cercetator in medicina traditionala
Meseria de cercetator in medicina traditionala face parte din grupa de baza: 2230 Practicieni de medicina complementara/alternativa.
Istoria meseriei de cercetator in medicina traditionala se intinde peste mii de ani. Incepand cu antichitatea, medicina traditionala a fost folosita pentru a trata afectiunile si a preveni boli. In timpul Evului Mediu, medicina traditionala a fost folosita in Europa si Asia pentru a trata afectiunile si a preveni boli. In secolul al XVIII-lea, medicina traditionala a fost folosita in Europa si Asia pentru a trata afectiunile si a preveni boli. In secolul al XIX-lea, medicina traditionala a fost folosita in Europa si Asia pentru a trata afectiunile si a preveni boli. In secolul al XX-lea, medicina traditionala a fost folosita in Europa si Asia pentru a trata afectiunile si a preveni boli. In prezent, cercetatorii in medicina traditionala folosesc metode stiintifice pentru a studia si a intelege modul in care medicina traditionala poate fi folosita pentru a trata afectiunile si a preveni boli. Acestia folosesc tehnici de cercetare, cum ar fi studii clinice, pentru a evalua eficacitatea medicamentelor si tratamentelor traditionale.
Fisa de post pentru meseria de cercetator in medicina traditionala
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cercetator in medicina traditionala, cod COR 223001
Fisa de post pentru meseria de cercetator in medicina traditionala ar putea include urmatoarele informatii:
Titlul postului: Cercetator in medicina traditionala
Departament: Cercetare si dezvoltare
Raporteaza catre: Managerul departamentului de cercetare si dezvoltare
Scopul postului: Realizarea de cercetari in domeniul medicinei traditionale pentru a dezvolta noi tratamente si terapii.
Responsabilitati:
- Realizarea de cercetari in domeniul medicinei traditionale, inclusiv studii de laborator si clinice
- Colectarea si analizarea datelor de cercetare
- Dezvoltarea de noi tratamente si terapii bazate pe medicina traditionala
- Colaborarea cu alti cercetatori si specialisti in domeniul medicinei traditionale
- Publicarea de articole si prezentarea de lucrari la conferinte si simpozioane
- Participarea la proiecte de cercetare finantate de guvern sau de companii private
- Asigurarea respectarii standardelor etice si de siguranta in cercetare
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul medicinei, biologiei sau al unei discipline similare
- Experienta in cercetarea medicinei traditionale
- Cunostinte solide de statistica si analiza de date
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti cercetatori si specialisti
- Cunostinte solide de limba engleza
Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Participarea la proiecte de cercetare de inalta calitate
- Acces la resurse si echipamente de cercetare de ultima generatie
- Mediu de lucru stimulativ si dinamic
Aceasta fisa de post ar putea fi utilizata de catre companii sau institutii care doresc sa angajeze cercetatori in medicina traditionala. In functie de specificul organizatiei, anumite responsabilitati sau cerinte ar putea fi modificate sau adaugate.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul sanatatii
Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.
Practicieni de medicina complementara/alternativa
Practicienii de medicina complementara/alternativa previn, diagnosticheaza si trateaza bolile, infectiile, leziunile si alte deficiente fizice si mentale si se ocupa cu mentinerea sanatatii generale a oamenilor prin aplicarea cunostintelor, abilitatilor si practicilor acumulate prin studiul detaliat al teoriilor, credintelor si experientelor originare din anumite culturi specifice.
Practicienii de medicina complementara/alternativa previn, diagnosticheaza si trateaza bolile, infectiile, leziunile si alte deficiente fizice si mentale si se ocupa cu mentinerea sanatatii generale a oamenilor prin aplicarea cunostintelor, abilitatilor (deprinderilor) si practicilor acumulate prin studiul detaliat al teoriilor, credintelor si experientelor originare din anumite culturi specifice.