.

Cod COR cercetator in meteorologie


Cod COR cercetator in meteorologie

Cod COR: cercetator in meteorologie

Cod COR: 211209 - cercetator in meteorologie


Meseria de cercetator in meteorologie face parte din grupa de baza: 2112 Meteorologi.

Istoria meseriei de cercetator in meteorologie

Istoria meseriei de cercetator in meteorologie se intinde pe o perioada de peste doua secole. Primii cercetatori in meteorologie au fost interesati de fenomenele atmosferice si au inceput sa studieze si sa documenteze schimbarile in vreme si vanturi. In secolul al XIX-lea, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnologii mai avansate pentru a masura si monitoriza vremea si sa dezvolte modele meteorologice. In secolul al XX-lea, cercetatorii au folosit tehnologii informatice si alte instrumente pentru a monitoriza si prezice vremea si au dezvoltat modele meteorologice mai sofisticate. In prezent, cercetatorii in meteorologie folosesc tehnologii informatice avansate si alte instrumente pentru a monitoriza si prezice vremea si sa dezvolte modele meteorologice mai sofisticate.

Model fisa de post: cercetator in meteorologie

Fisa de post pentru meseria de cercetator in meteorologie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in meteorologie, cod COR 211209


Grupa de baza: 2112 Meteorologi

Titlu post: Cercetator in Meteorologie

Scopul postului:
Cercetarea si analiza proceselor meteorologice si climatice, elaborarea de modele si previziuni meteorologice.

Responsabilitati:

Colectarea si analizarea datelor meteorologice si climatice din surse diverse, cum ar fi observatii terestre, satelitare sau de la aeronave.
Interpretarea datelor colectate si elaborarea de modele si previziuni meteorologice pentru o varietate de situatii si locatii geografice.
Utilizarea instrumentelor si tehnologiilor moderne pentru colectarea si analiza datelor meteorologice si climatice, cum ar fi radarele meteorologice, radiometrele si modelele numerice de predictie.
Contribuirea la cercetarea stiintifica in domeniul meteorologiei si publicarea de articole si rapoarte in reviste stiintifice.
Participarea la proiecte de cercetare si colaborarea cu alte institutii si cercetatori in domeniul meteorologiei.
Realizarea de studii si analize specializate pentru a dezvolta si a imbunatati modelele de predictie meteorologica.
Asigurarea transmiterii informatiilor meteorologice si climatice catre institutii si publicul larg intr-un mod accesibil si intelegator.
Cerinte:

Licenta sau diploma de master in meteorologie sau domenii asemanatoare.
Cunostinte avansate de matematica, fizica si statistica.
Experienta in utilizarea instrumentelor si tehnologiilor moderne pentru colectarea si analiza datelor meteorologice si climatice.
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor, precum si de elaborare a modelelor de predictie meteorologica.
Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si in vorbire, in limba romana si engleza.
Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte institutii si cercetatori.
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 211

    Grupa Minora 211

    Specialisti in fizica si stiinta pamantului

    Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

  • COR

    Grupa de baza 2112 Meteorologi

    Meteorologii pregatesc pe termen lung sau scurt prognoza meteo utilizata in aviatie, transport maritim, agricultura si alte domenii, precum si pentru informarea publicului larg. Acestia desfasoara activitati de cercetare legate de compozitia, structura si dinamica atmosferei.

  • COD

    COD COR 211209 - cercetator in meteorologie