.

Cod COR cercetator in pescuit si acvacultura


Cod COR cercetator in pescuit si acvacultura

Cod COR: cercetator in pescuit si acvacultura

Cod COR: 214126 - cercetator in pescuit si acvacultura


Meseria de cercetator in pescuit si acvacultura face parte din grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie.

Istoria meseriei de cercetator in pescuit si acvacultura

Istoria meseriei de cercetator in pescuit si acvacultura se intinde pe o perioada de peste un secol. Incepand cu anii 1900, cercetatorii au inceput sa studieze modul in care speciile de pesti se comporta si sa dezvolte metode de capturare si management al resurselor. Acestia au folosit tehnici precum electrofishing si acustica pentru a monitoriza populatiile de pesti si au dezvoltat tehnici de crestere a pestilor in captivitate. In anii 1950, cercetatorii au inceput sa se concentreze pe acvacultura, dezvoltand tehnici de crestere a pestilor in captivitate si de management al stocurilor. In prezent, cercetatorii in pescuit si acvacultura continua sa studieze modul in care speciile de pesti se comporta si sa dezvolte metode de capturare si management al resurselor. Acestia folosesc tehnologii avansate, cum ar fi satelitii si senzorii, pentru a monitoriza populatiile de pesti si pentru a dezvolta tehnici de crestere a pestilor in captivitate.

Model fisa de post: cercetator in pescuit si acvacultura

Fisa de post pentru meseria de cercetator in pescuit si acvacultura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in pescuit si acvacultura, cod COR 214126


Grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie

Titlul postului: Cercetator in pescuit si acvacultura

Departament: Departamentul de cercetare si dezvoltare

Scopul postului: Identificarea, dezvoltarea si imbunatatirea tehnologiilor si metodologiilor de crestere si pescuit a pestelui si a altor specii acvatice pentru a asigura o productie durabila, eficienta si sigura, in conformitate cu cerintele de mediu si de sanatate publica.

Responsabilitati si sarcini principale:

Conducerea, coordonarea si implementarea proiectelor de cercetare si dezvoltare in domeniul pescuitului si acvaculturii.

Identificarea si evaluarea noilor tehnologii si metodologiilor de crestere si pescuit a pestelui si a altor specii acvatice.

Realizarea de studii de piata si analize de tendinte pentru identificarea nevoilor si oportunitatilor de dezvoltare a industriei pescuitului si acvaculturii.

Participarea la dezvoltarea si implementarea standardelor de calitate si siguranta a produselor din pescuit si acvacultura.

Colaborarea cu alte echipe de cercetare si cu echipele de productie pentru a dezvolta si implementa tehnologii de crestere si pescuit.

Efectuarea de analize si teste pentru evaluarea calitatii si sigurantei produselor din pescuit si acvacultura.

Realizarea de rapoarte si documentatii necesare pentru proiectele de cercetare si dezvoltare.

Cerinte minime pentru post:

Studii superioare finalizate in domeniul pescuitului si acvaculturii, biologiei marine sau alaturate.

Experienta relevanta in cercetarea si dezvoltarea pescuitului si acvaculturii.

Cunostinte avansate in domeniul biologiei marine si al ecologiei acvatice.

Abilitati excelente de comunicare si relationare cu colegii, cu echipele de productie si cu partenerii de afaceri.

Abilitati de analiza, evaluare si solutionare a problemelor.

Capacitatea de a lucra eficient sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan.

Aceasta fisa de post este indicativa si poate fi ajustata in functie de cerintele si nevoile companiei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2141 Ingineri tehnologi si de productie

  Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.

 • COD

  COD COR 214126 - cercetator in pescuit si acvacultura