Cod COR: 214935 - cercetator in prelucrarea lemnului
Meseria de cercetator in prelucrarea lemnului face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.
Istoria meseriei de cercetator in prelucrarea lemnului se intinde pe o perioada de peste 2000 de ani. Incepand cu Egiptul Antic, unde lemnul a fost folosit pentru constructii si sculpturi, si pana in prezent, cercetatorii au dezvoltat tehnici si metode de prelucrare a lemnului. In Evul Mediu, cercetatorii au dezvoltat tehnici de prelucrare a lemnului, cum ar fi taierea, slefuirea si finisarea, care au permis crearea unor piese de mobilier si obiecte decorative de inalta calitate. In secolul al XIX-lea, cercetatorii au dezvoltat tehnici de prelucrare a lemnului mai avansate, cum ar fi prelucrarea cu laser si prelucrarea CNC, care au permis crearea unor produse de inalta calitate si mai precise. In prezent, cercetatorii continua sa dezvolte tehnici si metode de prelucrare a lemnului, care sa permita crearea unor produse de inalta calitate si mai precise.
Fisa de post pentru meseria de cercetator in prelucrarea lemnului
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cercetator in prelucrarea lemnului, cod COR 214935
Fisa de post pentru meseria de cercetator in prelucrarea lemnului
Descrierea postului:
Cercetatorul in prelucrarea lemnului este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii si procese de prelucrare a lemnului, precum si pentru cercetarea si dezvoltarea de noi produse din lemn. Acesta trebuie sa fie capabil sa efectueze cercetari si analize in domeniul prelucrarii lemnului, sa dezvolte si sa testeze noi tehnologii si procese, sa colaboreze cu alti cercetatori si sa comunice rezultatele cercetarilor catre colegi si clienti.
Responsabilitati:
- Efectuarea de cercetari si analize in domeniul prelucrarii lemnului
- Dezvoltarea si testarea de noi tehnologii si procese de prelucrare a lemnului
- Dezvoltarea de noi produse din lemn
- Colaborarea cu alti cercetatori si cu clientii pentru a dezvolta solutii personalizate
- Comunicarea rezultatelor cercetarilor catre colegi si clienti
- Participarea la conferinte si evenimente pentru a prezenta cercetarile si descoperirile
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul ingineriei lemnului sau a unui domeniu similar
- Experienta in cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii si procese de prelucrare a lemnului
- Cunostinte solide in domeniul prelucrarii lemnului si a proprietatilor acestuia
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti cercetatori si clienti
- Capacitatea de a efectua cercetari si analize complexe si de a dezvolta solutii personalizate
Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Participarea la conferinte si evenimente de specialitate
- Lucrul intr-un mediu de cercetare si dezvoltare inovator
- Colaborarea cu clienti si parteneri de top din industrie
Aceasta fisa de post pentru meseria de cercetator in prelucrarea lemnului poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele companiei.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.