.

Cod COR cercetator in prepararea substantelor minerale utile


Cod COR cercetator in prepararea substantelor minerale utile

Cod COR: cercetator in prepararea substantelor minerale utile

Cod COR: 214629 - cercetator in prepararea substantelor minerale utile


Meseria de cercetator in prepararea substantelor minerale utile face parte din grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati.

Istoria meseriei de cercetator in prepararea substantelor minerale utile

Istoria meseriei de cercetator in prepararea substantelor minerale utile se intinde pe o perioada de aproximativ doua milenii. Incepand cu secolul al XVIII-lea, cercetatorii au inceput sa utilizeze metode chimice si fizice pentru a extrage si purifica substantele minerale utile. Acestea au fost folosite pentru a produce produse precum sticla, ceramica, vopsele si alte materiale. In secolul al XIX-lea, cercetatorii au inceput sa utilizeze tehnologii mai avansate pentru a extrage si purifica substantele minerale utile. Acestea au fost folosite pentru a produce produse precum metale, ciment, produse petroliere si alte materiale. In prezent, cercetatorii folosesc tehnologii avansate pentru a extrage si purifica substantele minerale utile. Acestea sunt folosite pentru a produce produse precum materiale de constructii, produse petroliere, materiale de imbracaminte si alte materiale.

Model fisa de post: cercetator in prepararea substantelor minerale utile

Fisa de post pentru meseria de cercetator in prepararea substantelor minerale utile


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator in prepararea substantelor minerale utile, cod COR 214629


Grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

Fisa de post pentru meseria de cercetator in prepararea substantelor minerale utile

Descrierea postului:

Cercetatorul in prepararea substantelor minerale utile este responsabil pentru dezvoltarea si imbunatatirea proceselor de extragere, prelucrare si rafinare a mineralelor utile, cum ar fi metalele, carbunele, petrolul si gazele naturale. Acesta trebuie sa fie capabil sa efectueze cercetari si experimente pentru a identifica si dezvolta noi tehnologii si metode de prelucrare a mineralelor, astfel incat sa se obtina produse de calitate superioara si sa se optimizeze eficienta proceselor.

Responsabilitati:

- Efectuarea de cercetari si experimente pentru a dezvolta noi tehnologii si metode de prelucrare a mineralelor utile
- Identificarea si evaluarea potentialului de exploatare a resurselor minerale
- Dezvoltarea si implementarea de strategii de prelucrare a mineralelor, astfel incat sa se optimizeze eficienta proceselor si sa se obtina produse de calitate superioara
- Monitorizarea si evaluarea performantei proceselor de prelucrare a mineralelor, identificarea si remedierea problemelor
- Colaborarea cu echipele de cercetare si dezvoltare pentru a dezvolta noi produse si tehnologii
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare, precum si la conferinte si seminarii pentru a-si imbunatati cunostintele si abilitatile

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul stiintelor minerale sau inginerie miniera
- Experienta relevanta in cercetarea si dezvoltarea de procese de prelucrare a mineralelor
- Cunostinte solide in domeniul chimiei si fizicii mineralelor
- Abilitati excelente de analiza si rezolvare a problemelor
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu echipele de cercetare si dezvoltare
- Capacitatea de a lucra independent si de a gestiona proiecte complexe

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cariera
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare inovatoare
- Lucrul intr-un mediu de lucru stimulativ si dinamic
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, concediu platit si alte beneficii sociale

Aceasta fisa de post pentru meseria de cercetator in prepararea substantelor minerale utile poate fi utilizata ca ghid pentru a recruta si selecta candidati calificati si experimentati pentru aceasta pozitie.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

  Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214629 - cercetator in prepararea substantelor minerale utile