Cod COR: 214475 - cercetator in utilaje si instalatii portuare
Meseria de cercetator in utilaje si instalatii portuare face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.
Meseria de cercetator in utilaje si instalatii portuare se refera la cercetarea si dezvoltarea de tehnologii si echipamente care sa faciliteze operatiunile portuare. Aceasta meserie a luat nastere in secolul al XIX-lea, cand s-a dezvoltat prima tehnologie de manipulare a marfurilor si a transportului maritim. Incepand cu anii 1950, tehnologia s-a dezvoltat rapid, ceea ce a dus la aparitia unor noi echipamente si tehnologii, precum macaralele, macaralele portuare, macaralele de incarcare si descarcare, macaralele de manipulare a containerelor, macaralele de manipulare a marfurilor si alte echipamente. Aceste tehnologii si echipamente au revolutionat industria portuara si au facut posibila manipularea marfurilor si transportul maritim mai eficient si mai sigur. In prezent, cercetatorii in utilaje si instalatii portuare lucreaza la dezvoltarea de noi tehnologii si echipamente care sa faciliteze operatiunile portuare si sa ofere o mai mare siguranta si eficienta.
Fisa de post pentru meseria de cercetator in utilaje si instalatii portuare
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cercetator in utilaje si instalatii portuare, cod COR 214475
Fisa de post pentru meseria de cercetator in utilaje si instalatii portuare
Descrierea postului:
Cercetatorul in utilaje si instalatii portuare este responsabil pentru cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii si solutii pentru utilajele si instalatiile portuare. Acesta trebuie sa fie capabil sa identifice problemele existente si sa gaseasca solutii pentru a imbunatati performanta si eficienta utilajelor si instalatiilor portuare.
Responsabilitati:
- Realizarea de cercetari si dezvoltarea de noi tehnologii si solutii pentru utilajele si instalatiile portuare
- Identificarea problemelor existente si gasirea de solutii pentru imbunatatirea performantei si eficientei utilajelor si instalatiilor portuare
- Testarea si evaluarea noilor tehnologii si solutii
- Colaborarea cu echipele de ingineri si tehnicieni pentru implementarea noilor tehnologii si solutii
- Monitorizarea performantei utilajelor si instalatiilor portuare si identificarea de noi oportunitati de imbunatatire
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul ingineriei mecanice, electrice sau altele asemanatoare
- Experienta relevanta in cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii si solutii pentru utilajele si instalatiile portuare
- Cunostinte solide in domeniul mecanicii, electrotehnicii si altele asemanatoare
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu echipele de ingineri si tehnicieni
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
Beneficii:
- Salariu atractiv si pachet de beneficii
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Lucrul intr-un mediu dinamic si stimulant
- Colaborarea cu echipe de profesionisti din domeniu
Aceasta fisa de post pentru meseria de cercetator in utilaje si instalatii portuare poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele companiei.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.