Cod COR: 213254 - cercetator in zootehnie
Meseria de cercetator in zootehnie face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.
Istoria meseriei de cercetator in zootehnie se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Primii cercetatori in zootehnie au fost interesati de cresterea animalelor si de imbunatatirea produselor lor. Acestia au folosit metode empirice si experimentale pentru a intelege mai bine comportamentul animalelor si pentru a dezvolta tehnici mai eficiente de crestere si ingrijire. In secolul al XIX-lea, cercetatorii in zootehnie au inceput sa se concentreze pe studiul genetica animalelor si au dezvoltat tehnici de selectie si ameliorare a animalelor. In secolul al XX-lea, cercetatorii in zootehnie au inceput sa se concentreze pe cercetarea biologiei animale si a comportamentului animalelor, precum si pe dezvoltarea de tehnici de crestere si ingrijire mai eficiente. In prezent, cercetatorii in zootehnie se concentreaza pe cercetarea biologiei animale, comportamentului animalelor si a modalitatilor de crestere si ingrijire mai eficiente.
Fisa de post pentru meseria de cercetator in zootehnie
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: cercetator in zootehnie, cod COR 213254
FISA DE POST PENTRU CERCETATOR IN ZOOTEHNIE
Titlul postului: Cercetator in Zootehnie
Scopul postului: Sa conduceti cercetarea in domeniul zootehnic, sa dezvoltati si sa implementati noi proiecte si sa coordonati activitatile de cercetare in cadrul organizatiei.
Responsabilitati si sarcini:
Conduceti proiecte de cercetare in domeniul zootehnic si dezvoltati noi proiecte in acest domeniu.
Coordonati activitatile de cercetare si asigurati respectarea termenelor limita si a bugetelor proiectelor.
Planificati, organizati si supervizati activitatile de cercetare si asigurati ca protocolul de cercetare este respectat.
Colectati, analizati si interpretati datele si informatiile obtinute prin cercetare, pentru a dezvolta solutii pentru problemele zootehnice.
Redactati rapoarte, articole si prezentari bazate pe cercetarea efectuata, si comunicati rezultatele in cadrul conferintelor, seminariilor si in publicatii.
Colaborati cu alti cercetatori si colegi pentru a dezvolta si a implementa noi tehnologii, metode si practici de crestere si management al animalelor.
Asigurati ca toate echipamentele si materialele necesare cercetarii sunt disponibile si utilizate in mod corespunzator.
Participati la activitatile de formare si instruire in domeniul zootehniei si ale cercetarii.
Cerinte:
Diploma de doctorat in zootehnie sau domenii conexe (biologie, genetica, etc.).
Experienta anterioara in conducerea si implementarea proiectelor de cercetare in domeniul zootehnic.
Abilitati excelente de planificare, organizare si coordonare a activitatilor de cercetare.
Abilitati excelente de analiza, interpretare si prezentare a datelor de cercetare.
Capacitatea de a colabora cu alte persoane si de a lucra in cadrul unui mediu de cercetare interdisciplinar.
Abilitati excelente de comunicare, atat in scris, cat si verbal.
Abilitati excelente de lucru cu echipamente de cercetare.
Beneficii:
Salariu competitiv si beneficii aditionale.
Posibilitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare de varf in domeniul zootehniei.
Oportunitatea de a dezvolta noi tehnologii si metode in domeniul zootehniei.
Posibilitatea de a publica cercetarile in reviste stiintifice recunoscute la nivel international.
Oportunitatea de a colabora cu cercetatori din intreaga lume si de a participa la conferinte si simpozioane stiintifice.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in stiintele vietii
Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.
Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.