.

Cod COR cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor


Cod COR cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor

Cod COR: cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor

Cod COR: 211444 - cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor


Meseria de cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor

Istoria meseriei de cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor se intinde pe o perioada de peste doua milenii. Incepand cu secolul al III-lea i.Hr., cercetatorii stiintifici au inceput sa studieze hidrologie si hidrogeologie, in special in China si India. Aceste studii au continuat in secolele urmatoare, cu cercetatori precum Leonardo da Vinci si Galileo Galilei, care au contribuit la dezvoltarea cunoasterii despre hidrologie si hidrogeologie. In secolul al XIX-lea, cercetatorii stiintifici au inceput sa se concentreze pe gospodarirea apelor, in special in Europa si Statele Unite. Acestia au dezvoltat tehnici si metode pentru a gestiona si a folosi resursele de apa in mod eficient. In prezent, cercetatorii stiintifici din domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor continua sa lucreze la dezvoltarea si aplicarea tehnologiilor si metodelor inovatoare pentru a gestiona si a folosi resursele de apa in mod eficient.

Model fisa de post: cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor

Fisa de post pentru meseria de cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor, cod COR 211444


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlul postului: Cercetator stiintific in Domeniul Hidrologiei, Hidrogeologiei si Gospodaririi Apelor

Scopul postului: Realizarea de cercetari avansate in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor pentru a dezvolta si implementa solutii inovatoare si eficiente pentru problemele legate de resursele de apa.

Responsabilitati:

Dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor.
Colectarea, analiza si interpretarea datelor hidrologice si hidrogeologice pentru a intelege procesele hidrologice si ciclurile de apa.
Dezvoltarea si utilizarea de modele matematice pentru a simula comportamentul sistemelor hidrologice si hidrogeologice si a evalua impactul modificarilor climatice si ale activitatilor antropice asupra acestora.
Analizarea si evaluarea resurselor de apa subterana si suprafata si identificarea metodelor eficiente de extractie si gestionare a acestora.
Dezvoltarea de solutii inovatoare pentru problemele legate de gestionarea si conservarea resurselor de apa, inclusiv dezvoltarea de tehnologii de tratare si purificare a apei.
Pregatirea rapoartelor de cercetare, a prezentarilor si a publicatiilor stiintifice pentru a comunica descoperirile si concluziile cercetarilor in mod eficient.
Colaborarea cu alte organizatii si cercetatori in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor pentru a dezvolta solutii eficiente si sustenabile.
Respectarea standardelor de calitate si siguranta, in concordanta cu politica companiei.
Cerinte:

Diploma de licenta sau masterat in hidrologie, hidrogeologie, inginerie geologica, inginerie civila sau o disciplina similara.
Experienta relevanta in cercetarea si analiza datelor hidrologice si hidrogeologice.
Cunostinte excelente despre procesele hidrologice si hidrogeologice si impactul modificarilor climatice si ale activitatilor antropice asupra acestora.
Abilitati avansate de analiza si sinteza, cu abilitatea de a gestiona date complexe si a le interpreta.
Experienta in utilizarea instrumentelor de modelare matematica si software-urilor de analiza statistica.
Capacitatea de a lucra independent si de a gestiona sarcinile de lucru in termene stranse.
Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a comunica concluziile cercetarilor in mod clar si eficient.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211444 - cercetator stiintific in domeniul hidrologiei, hidrogeologiei si gospodaririi apelor