.

Cod COR ceruitor de piastrine pentru acordeoane


Cod COR ceruitor de piastrine pentru acordeoane

Cod COR: ceruitor de piastrine pentru acordeoane

Cod COR: 731204 - ceruitor de piastrine pentru acordeoane


Meseria de ceruitor de piastrine pentru acordeoane face parte din grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale.

Istoria meseriei de ceruitor de piastrine pentru acordeoane

Ceruitorii de piastrine pentru acordeoane sunt o meserie veche, care dateaza din secolul al XIX-lea. Acestia sunt specializati in prelucrarea si finisarea piastrinelor din metal, care sunt folosite pentru a produce sunete in acordeoane. Acestia folosesc unelte speciale pentru a prelucra piastrinele, cum ar fi freze, masini de gaurit si masini de taiat. Acestia trebuie sa aiba ochiul fin pentru a asigura ca piastrinele sunt prelucrate corect si sunt perfecte pentru a produce sunete de calitate. Ceruitorii de piastrine pentru acordeoane trebuie sa aiba o mare atentie la detalii si sa fie foarte precisi in munca lor. Acestia trebuie sa fie foarte atenti la calitatea produselor lor si sa se asigure ca piastrinele sunt perfecte pentru a produce sunete de calitate.

Model fisa de post: ceruitor de piastrine pentru acordeoane

Fisa de post pentru meseria de ceruitor de piastrine pentru acordeoane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ceruitor de piastrine pentru acordeoane, cod COR 731204


Grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

Postul: Ceruitor de piastrine pentru acordeoane

Responsabilitati:

- Asamblarea si curatarea piastrinelor pentru acordeoane;

- Verificarea calitatii piastrinelor si a materialelor folosite;

- Asigurarea unui nivel adecvat de productivitate si calitate;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate;

- Asigurarea unui flux continuu de produse;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme de calitate;

- Mentinerea unui inventar adecvat al materialelor si echipamentelor;

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul productiei;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor;

- Atentie la detalii si abilitati de concentrare;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

  Muncitorii calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale confectioneaza, asambleaza, repara, regleaza, restaureaza instrumentele muzicale si realizeaza acordarea acestora la inaltimea sunetului necesar, cu unelte manuale sau electrice. Acestia, de obicei, se specializeaza pentru un singur tip de instrument, cum ar fi instrumente cu coarde, instrumente de suflat din trestie, instrumente de percutie, instrumente de suflat din alama.

 • COD

  COD COR 731204 - ceruitor de piastrine pentru acordeoane