.

Cod COR cilindror in filaturi


Cod COR cilindror in filaturi

Cod COR: cilindror in filaturi

Cod COR: 815120 - cilindror in filaturi


Meseria de cilindror in filaturi face parte din grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura.

Istoria meseriei de cilindror in filaturi

Meseria de cilindror in filaturi a fost inventata in secolul al XIX-lea, ca o solutie pentru a produce fire mai subtiri si mai uniforme. Acest proces a inceput prin folosirea unor cilindri metalici, care au fost folositi pentru a torsi firele de lana si alte fibre textile. Acesti cilindri au fost apoi folositi pentru a torsi firele de bumbac, inainte ca acestea sa fie folosite in industria textilelor. In timp, cilindrii au fost imbunatatiti, astfel incat sa poata fi folositi pentru a torsi firele de bumbac si alte fibre textile, precum si pentru a produce fire mai subtiri si mai uniforme. In prezent, cilindrii sunt folositi in industria textilelor pentru a produce fire mai subtiri si mai uniforme, precum si pentru a torsi firele de bumbac si alte fibre textile.

Model fisa de post: cilindror in filaturi

Fisa de post pentru meseria de cilindror in filaturi


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cilindror in filaturi, cod COR 815120


Grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

FISA DE POST

Titlu post: Cilindror in Filaturi

Descrierea postului:

Cilindrorul in filaturi este responsabil pentru prelucrarea firelor de lana si a altor materiale textile, folosind cilindri si alte echipamente. Acesta trebuie sa asigure ca firele sunt prelucrate corect si in mod eficient, in conformitate cu specificatiile producatorului.

Responsabilitati principale:

Setarea cilindrilor si a altor echipamente pentru prelucrarea firelor textile

Monitorizarea si reglarea parametrilor de prelucrare a firelor

Verificarea calitatii firelor prelucrate

Mentinerea echipamentelor in stare buna de functionare

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectia muncii

Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate

Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea firelor textile

Cunostinte solide despre prelucrarea firelor textile

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice

Abilitati de utilizare a calculatorului

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

  Operatorii la masinile si utilajele de filatura actioneaza si supravegheaza masinile care pregatesc fibrele si fileaza, rasucesc si infasoara firele din fibre textile naturale. Acestea rasucesc doua sau mai multe fire pentru obtinerea unor fire mai rezistente si trateaza materialele textile pentru a le face compacte si rezistente la apa.

 • COD

  COD COR 815120 - cilindror in filaturi