.

Cod COR cioplitor-montator piatra, marmura


Cod COR cioplitor-montator piatra, marmura

Cod COR: cioplitor-montator piatra, marmura

Cod COR: 711302 - cioplitor-montator piatra, marmura


Meseria de cioplitor-montator piatra, marmura face parte din grupa de baza: 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra.

Istoria meseriei de cioplitor-montator piatra, marmura

si granit Istoria meseriei de cioplitor-montator piatra, marmura si granit se intinde pe mai multe milenii. Meseria a fost practicata in Egiptul Antic, Grecia si Roma Antica, unde cioplitorii au folosit piatra, marmura si granit pentru a construi temple, statui si monumente. In Evul Mediu, cioplitorii au folosit aceleasi materiale pentru a construi biserici si palate. In secolul al XIX-lea, cioplitorii au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate pentru a prelucra piatra, marmura si granit, ceea ce a permis crearea unor piese mai complexe si mai decorative. In prezent, cioplitorii-montatori piatra, marmura si granit folosesc tehnologii avansate, cum ar fi masinile CNC, pentru a prelucra materialele si a crea piese decorative si utilitare.

Model fisa de post: cioplitor-montator piatra, marmura

Fisa de post pentru meseria de cioplitor-montator piatra, marmura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: cioplitor-montator piatra, marmura, cod COR 711302


Grupa de baza: 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra

FISA DE POST

Titlu post: Cioplitor-Montator Piatra, Marmura

Descrierea postului:

Cioplitor-Montatorul Piatra, Marmura este responsabil pentru prelucrarea si montarea pietrelor si marmurei pentru a crea produse decorative si utilitare. Acesta trebuie sa creeze produsele conform specificatiilor clientilor si sa le monteze in locatiile indicate.

Responsabilitati principale:

Cioplirea si prelucrarea pietrelor si marmurei pentru a crea produse decorative si utilitare

Utilizarea echipamentelor si uneltelor adecvate pentru prelucrarea pietrelor si marmurei

Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile clientilor

Montarea produselor in locatiile indicate

Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur

Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate

Mentinerea echipamentelor si uneltelor in stare buna

Comunicarea cu clientii si furnizorii pentru a se asigura ca produsele sunt livrate la timp

Rezolvarea problemelor si a necesitatilor clientilor

Cerinte:

Experienta anterioara in cioplirea si prelucrarea pietrelor si marmurei

Cunostinte solide despre echipamentele si uneltele folosite in prelucrarea pietrelor si marmurei

Abilitati excelente de comunicare si relationare

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de lucru in echipa

Abilitati de organizare si planificare

Atentie la detalii si ab

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra

  Spargatorii, taietorii si cioplitorii in piatra taie si modeleaza blocurile de piatra tare sau moale si placile (dalele) pentru construirea si intretinerea structurilor de piatra si a zidariei monumentelor si graveaza (sculpteaza) in piatra.

 • COD

  COD COR 711302 - cioplitor-montator piatra, marmura