.

Cod COR ciupercar


Cod COR ciupercar

Cod COR: ciupercar

Cod COR: 611202 - ciupercar


Meseria de ciupercar face parte din grupa de baza: 6112 Arboricultori si pomicultori.

Istoria meseriei de ciupercar

Meseria de ciupercar a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVI-lea. in acea perioada, ciupercarii au inceput sa cultive ciuperci in gradini si in paduri, folosind metode traditionale de cultivare. Aceste metode au evoluat in timp, iar ciupercarii au inceput sa foloseasca tehnici mai avansate de cultivare, cum ar fi folosirea de substante nutritive si a unor tehnici de ingrijire mai sofisticate. Aceste tehnici au permis ciupercarilor sa produca ciuperci de calitate superioara si sa le comercializeze pe scara larga. in prezent, ciupercarii folosesc tehnologii avansate pentru a produce ciuperci de calitate superioara si sa le comercializeze pe scara larga.

Model fisa de post: ciupercar

Fisa de post pentru meseria de ciupercar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ciupercar, cod COR 611202


Grupa de baza: 6112 Arboricultori si pomicultori

FISA DE POST

Titlu: Ciupercar

Descrierea postului:

Ciupercarul este responsabil pentru cultivarea ciupercilor in vederea obtinerii produselor finite. Acesta trebuie sa intretina si sa monitorizeze conditiile de crestere a ciupercilor, sa aplice tehnici de crestere si sa se asigure ca produsele sunt de calitate.

Responsabilitati:

- Sa pregateasca si sa intretina solul pentru cultivarea ciupercilor

- Sa planteze si sa ingrijeasca ciupercile

- Sa monitorizeze si sa regleze conditiile de crestere a ciupercilor

- Sa aplice tehnici de crestere si sa se asigure ca produsele sunt de calitate

- Sa inspecteze si sa curete ciupercile

- Sa pregateasca produsele finite pentru vanzare

- Sa tina evidenta produselor finite si a stocurilor

- Sa se asigure ca produsele sunt in conformitate cu standardele de calitate

- Sa se asigure ca produsele sunt livrate la timp

Competente:

- Cunostinte de baza in agricultura si horticultura

- Cunostinte de baza in tehnici de crestere a ciupercilor

- Abilitati de comunicare si relationare

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de inspectare si curatare

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor

- Abilitati de utilizare a calculatorului

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 611

  Grupa Minora 611

  Gradinari si cultivatori

  Gradinarii si cultivatorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor fructiferi si a altor arbori si arbusti, cultivarea legumelor de gradina si a plantelor medicinale in scopul producerii de produse horticole pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6112 Arboricultori si pomicultori

  Arboricultorii si pomicultorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole pentru cresterea arborilor si arbustilor si recoltarea fructelor, cum ar fi pomii fructiferi si nucii, arborii de ceai si cafea, vita-de-vie, arbustii de afine, arborii de cacao si de cauciuc, si pentru a colecta seva acestora, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COD

  COD COR 611202 - ciupercar