Cod COR: 314206 - clasificator carcase
Meseria de clasificator carcase face parte din grupa de baza: 3142 Tehnicieni in domeniul agriculturii.
Istoria meseriei de clasificator carcase se intinde pe o perioada de aproximativ 100 de ani. Meseria a inceput in anii 1900, cand producatorii de carcase au inceput sa foloseasca clasificatori pentru a clasifica carcasele in functie de dimensiuni si materiale. Acestia au folosit etichete si etichete de coduri pentru a identifica carcasele si a le clasifica in functie de dimensiuni si materiale. In anii 1950, producatorii de carcase au inceput sa foloseasca computere pentru a automatiza procesul de clasificare. Acest lucru a permis clasificatorilor sa lucreze mai rapid si mai eficient. In prezent, clasificatorii carcase sunt responsabili pentru clasificarea carcaselor in functie de dimensiuni si materiale, precum si pentru verificarea calitatii produselor.
Fisa de post pentru meseria de clasificator carcase
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: clasificator carcase, cod COR 314206
I. IDENTIFICAREA POSTULUI
Titlu: Clasificator carcase
Departament: Departamentul de procesare
II. SCOPUL POSTULUI
Clasificatorul carcase are responsabilitatea de a clasifica carcasele de produse finite, de a le eticheta si de a le pregati pentru expediere.
III. RESPONSABILITATI
- Clasifica carcasele de produse finite in functie de dimensiune, culoare si alte caracteristici;
- Eticheteaza carcasele in conformitate cu standardele de calitate;
- Verifica carcasele pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate;
- Pregateste carcasele pentru expediere;
- Monitorizeaza stocul de carcase si comunica cu departamentul de aprovizionare pentru a se asigura ca exista suficiente carcase;
- Respecta procedurile de securitate si de protectia mediului;
- Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.
IV. CERINTE
- Experienta anterioara in clasificarea carcaselor;
- Abilitati de comunicare bune;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Abilitati de utilizare a calculatorului.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Tehnicieni in stiintele vietii si alti specialisti asimilati
Tehnicienii in stiintele vietii si alti specialisti asimilati indeplinesc o varietate de sarcini tehnice pentru a sustine specialistii din domeniul stiintei vietii in activitatea lor de cercetare, dezvoltare, administrare, conservare si protectie a muncii, in domenii cum ar fi biologia, botanica, zoologia, biotehnologia si biochimia, agricultura, piscicultura si silvicultura.
Tehnicienii in domeniul agriculturii efectueaza teste si experimente, asigura suport tehnic si stiintific oamenilor de stiinta din domeniul agriculturii, fermierilor si conducatorilor de ferme.