.

Cod COR comandant aeroclub


Cod COR comandant aeroclub

Cod COR: comandant aeroclub

Cod COR: 143102 - comandant aeroclub


Meseria de comandant aeroclub face parte din grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale.

Istoria meseriei de comandant aeroclub

Meseria de comandant aeroclub a fost introdusa in anii 1920, cand pilotii de avioane au inceput sa se antreneze in scoli de zbor. Acestia au fost instruiti in moduri de navigare si de aterizare, precum si in tehnici de zbor si de intretinere a avioanelor. Comandantii aeroclubului au fost responsabili pentru instruirea si antrenarea pilotilor, precum si pentru asigurarea sigurantei in timpul zborurilor. In anii 1950, comandantii aeroclubului au inceput sa se specializeze in diferite domenii, cum ar fi instructia de zbor, intretinerea avioanelor si managementul aeroporturilor. In prezent, comandantii aeroclubului sunt responsabili pentru instruirea si antrenarea pilotilor, precum si pentru asigurarea sigurantei in timpul zborurilor. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru intretinerea avioanelor si managementul aeroporturilor.

Model fisa de post: comandant aeroclub

Fisa de post pentru meseria de comandant aeroclub


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: comandant aeroclub, cod COR 143102


Grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

Titlu post: Comandant Aeroclub

Scopul postului: Coordonarea si supervizarea activitatilor zilnice ale aeroclubului, asigurand o conducere eficienta si in conformitate cu standardele de siguranta aeronautica.

Responsabilitati principale:

Coordonarea si monitorizarea activitatilor zilnice ale aeroclubului, inclusiv zborurile de instruire, zborurile turistice si cele de agrement.
Supravegherea pregatirii si mentenantei aeronavelor, asigurandu-se ca acestea sunt intr-o stare corespunzatoare pentru zbor si ca sunt conforme cu toate standardele de siguranta aeronautica.
Planificarea si organizarea activitatilor de instruire pentru piloti, inclusiv formarea si supervizarea instructorilor de zbor.
Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor de siguranta aeronautica in conformitate cu normele si reglementarile aeronautice aplicabile.
Asigurarea respectarii regulilor si procedurilor de zbor, inclusiv a celor de zbor vizual si de zbor instrumental, si a standardelor de siguranta aeronautica.
Asigurarea unei comunicari eficiente si o buna relationare cu membrii aeroclubului, autoritatile aeronautice si alte organizatii relevante.
Supervizarea bugetului aeroclubului si a planificarii financiare, asigurandu-se ca toate activitatile sunt in conformitate cu bugetul alocat.
Cerinte:

Diploma de licenta in inginerie aerospatiala, aeronautica sau intr-un domeniu relevant.
Experienta profesionala de minim 5-7 ani in domeniul aeronautic, cu o experienta semnificativa in conducerea si supervizarea activitatilor de zbor.
Certificat de piloteaza valabil, emis de o organizatie aeronautica recunoscuta la nivel national si international.
Cunostinte solide despre toate aspectele tehnice ale aeronavelor si despre regulile si reglementarile aeronautice.
Abilitati excelente de comunicare si relationare, atat cu membrii aeroclubului, cat si cu autoritatile aeronautice si alte organizatii relevante.
Abilitati excelente de conducere si organizare, inclusiv capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.
Beneficii:

Oportunitati de dezvoltare si crestere profesionala in cadrul aeroclubului.
Pachet salarial atractiv si bonusuri pentru performante remarcabile ale membrilor aeroclubului.
Asigurare medicala privata si alte beneficii sociale.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

  Conducatorii de centre sportive, recreative si culturale planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care furnizeaza servicii sportive, artistice, de teatru si alte servicii de recreere si agrement.

 • COD

  COD COR 143102 - comandant aeroclub