.

Cod COR comisar


Cod COR comisar

Cod COR: comisar

Cod COR: 335904 - comisar


Meseria de comisar face parte din grupa de baza: 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de comisar

de politie Meseria de comisar de politie a existat de-a lungul istoriei, cu scopul de a asigura ordinea publica si de a proteja cetatenii. Primii comisari de politie au fost numiti in Anglia in anul 1829, iar in Statele Unite in anul 1844. Acestia au fost responsabili pentru prevenirea infractiunilor si aplicarea legii. In prezent, comisarii de politie sunt responsabili pentru investigarea infractiunilor, prevenirea si detectarea infractiunilor, mentinerea ordinii publice si aplicarea legii. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea protectiei cetatenilor si a proprietatii.

Model fisa de post: comisar

Fisa de post pentru meseria de comisar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: comisar, cod COR 335904


Grupa de baza: 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

de politie

I. IDENTIFICAREA POSTULUI

Titlu: Comisar de Politie

Departament: Politie

Nivel: Nivelul superior

II. SCOPUL POSTULUI

Comisarul de Politie are responsabilitatea de a asigura ordinea publica si de a proteja drepturile si libertatile cetatenilor. Acesta trebuie sa conduca si sa coordoneze activitatile politiei, sa investigheze infractiuni si sa aplice legea.

III. RESPONSABILITATI

- Conducerea si coordonarea activitatilor politiei;

- Investigarea infractiunilor si aplicarea legii;

- Monitorizarea si evaluarea activitatilor politiei;

- Asigurarea ordinii publice si a protectiei cetatenilor;

- Prevenirea si combaterea infractiunilor;

- Elaborarea si implementarea politicilor si procedurilor politiei;

- Asigurarea unui mediu de lucru sigur si eficient;

- Mentinerea unei bune relatii cu publicul si cu alte organizatii;

- Participarea la intalniri si conferinte.

IV. REQUISITI

- Diploma de licenta in drept sau in domenii conexe;

- Experienta anterioara in domeniul politiei;

- Cunostinte solide de drept si proceduri legale;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de management si leadership;

- Abilitati de investigare si analiza;

- Abilitati de luare a deciziilor;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de utilizare a calculatorului.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 335

  Grupa Minora 335

  Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati

  Specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilatii acestora administreaza punerea in aplicare a regulilor si reglementarilor guvernamentale referitoare la frontierele nationale, impozite, prestatii sociale, emit sau examineaza aplicatiile pentru licentele sau autorizatiile in legatura cu transportul, exportul si importul bunurilor, infiintarea de firme, constructia de cladiri si alte activitati supuse reglementarilor guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in alta parte in grupa majora 3 - Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic. De exemplu, grupa include inspectorii din domeniile agriculturii, pisciculturii, silviculturii, salarizarii, precum si din domeniul metrologiei.

 • COD

  COD COR 335904 - comisar