.

Cod COR comisar general


Cod COR comisar general

Cod COR: comisar general

Cod COR: 111105 - comisar general


Meseria de comisar general face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de comisar general

Comisarul general este o pozitie de conducere in cadrul politiei, care se ocupa de coordonarea si gestionarea activitatilor de politie. Meseria de comisar general a existat de cand au fost create primele forte de politie, in secolul al XVIII-lea. in acea perioada, comisarul general era responsabil de organizarea si coordonarea activitatilor de politie, precum si de asigurarea respectarii legilor si reglementarilor. in prezent, comisarul general este responsabil de coordonarea si gestionarea activitatilor de politie, precum si de asigurarea respectarii legilor si reglementarilor. De asemenea, comisarul general poate fi responsabil de recrutarea si formarea personalului de politie, precum si de asigurarea unei bune comunicari intre fortele de politie si comunitate.

Model fisa de post: comisar general

Fisa de post pentru meseria de comisar general


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: comisar general, cod COR 111105


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlul postului: Comisar General
Scopul postului: Sa asigure conducerea si coordonarea operatiunilor de politie, prevenirea si combaterea infractionalitatii si mentinerea ordinii si sigurantei publice intr-o organizatie sau regiune.
Responsabilitati:
Planificarea, coordonarea si gestionarea operatiunilor de politie in cadrul organizatiei sau regiunii.
Dezvoltarea politicilor si procedurilor de prevenire si combatere a infractionalitatii si asigurarea aplicarii lor eficiente.
Asigurarea conformitatii cu reglementarile si procedurile legale nationale si internationale.
Gestionarea resurselor umane si materiale ale organizatiei de politie.
Monitorizarea performantelor organizatiei si identificarea domeniilor de imbunatatire.
Asigurarea comunicarii si a relatiilor cu autoritatile nationale si internationale de reglementare si cu alte organizatii de politie.
Dezvoltarea si implementarea strategiilor de crestere a eficientei si a efectivitatii organizatiei de politie.
Cerinte:
Diploma de licenta sau masterat in domeniul politiei, drept, administratie sau management.
Experienta de minimum 10 ani in domeniul politiei, preferabil in pozitii de conducere.
Cunoasterea reglementarilor si procedurilor legale nationale si internationale.
Abilitati excelente de comunicare, negociere si conducere.
Capacitatea de a gestiona eficient resursele umane si materiale.
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a se adapta la situatii neprevazute.
Cunoasterea unei limbi straine relevante pentru activitatea politieneasca poate fi un avantaj.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111105 - comisar general