.

Cod COR concentrator-purificator in chimie


Cod COR concentrator-purificator in chimie

Cod COR: concentrator-purificator in chimie

Cod COR: 813115 - concentrator-purificator in chimie


Meseria de concentrator-purificator in chimie face parte din grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice.

Istoria meseriei de concentrator-purificator in chimie

Meseria de concentrator-purificator in chimie se refera la procesul de purificare a unor substante chimice prin evaporarea solventului si concentrarea solutiei. Acest proces a fost folosit inca din antichitate, cand alchimistii au folosit focul pentru a concentra solutiile. In secolul al XVIII-lea, chimistii au inceput sa utilizeze aparate speciale pentru a concentra solutiile, ceea ce a dus la dezvoltarea meseriei de concentrator-purificator in chimie. In prezent, concentratorii-purificatori in chimie folosesc aparate speciale, cum ar fi evaporatoare, distilatoare, centrifuge si alte echipamente pentru a purifica si concentra solutiile chimice. Acestia pot fi, de asemenea, implicati in procesul de fabricare a produselor chimice, precum si in procesul de analiza a produselor chimice.

Model fisa de post: concentrator-purificator in chimie

Fisa de post pentru meseria de concentrator-purificator in chimie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: concentrator-purificator in chimie, cod COR 813115


Grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice

FISA DE POST

Titlu: Concentrator-Purificator in Chimie

Descrierea postului:

Concentrator-Purificatorul in Chimie este responsabil pentru concentrarea si purificarea produselor chimice. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente si tehnici specifice pentru a obtine produse chimice de calitate superioara.

Responsabilitati:

Utilizeaza echipamente si tehnici specifice pentru a concentra si purifica produse chimice;

Monitorizeaza procesul de concentrare si purificare pentru a se asigura ca produsele chimice sunt de calitate superioara;

Monitorizeaza si regleaza parametrii de proces pentru a se asigura ca produsele chimice sunt produse in conformitate cu standardele de calitate;

Monitorizeaza si regleaza echipamentele si tehnicile utilizate pentru a se asigura ca acestea functioneaza corect;

Analizeaza produsele chimice pentru a se asigura ca acestea sunt de calitate superioara;

Intocmeste rapoarte si documente specifice pentru a se asigura ca produsele chimice sunt produse in conformitate cu standardele de calitate;

Respecta toate regulile si procedurile de securitate si protectia mediului.

Competente:

Cunostinte solide despre produsele chimice si tehnicile de concentrare si purificare;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de analiza si rezolvare a problemelor;

Abilitati de utilizare a echipamentelor si tehnicilor specifice;

Abilitati de intocmire a rapoartelor si documentelor specifice;

Cunostinte despre regulile si procedurile de secur

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 813

  Grupa Minora 813

  Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice

  Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.

 • COR

  Grupa de baza 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice

  Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice actioneaza si supravegheaza utilajele care amesteca, prelucreaza si ambaleaza o gama larga de produse chimice.

 • COD

  COD COR 813115 - concentrator-purificator in chimie