.

Cod COR conducator autotrailer


Cod COR conducator autotrailer

Cod COR: conducator autotrailer

Cod COR: 834405 - conducator autotrailer


Meseria de conducator autotrailer face parte din grupa de baza: 8344 Operatori la instalatiile de transport marfuri paletizate.

Istoria meseriei de conducator autotrailer

Meseria de conducator autotrailer a aparut in anii 1950, cand au fost introduse primele autoturisme cu remorca. Acestea au fost folosite pentru a transporta marfuri si materiale de la un loc la altul. In anii 1960, au fost introduse primele autoturisme cu remorca, care au permis transportul de marfuri si materiale pe distante mai mari. Acestea au fost folosite in special pentru transportul de marfuri si materiale grele, precum masini, utilaje si alte produse grele. In anii 1970, au fost introduse autoturisme cu remorca mai mari, care au permis transportul de marfuri si materiale pe distante mai lungi. Acestea au fost folosite in special pentru transportul de marfuri si materiale voluminoase, precum containere, containere mari si alte produse voluminoase. In prezent, conducatorii autotrailer sunt responsabili pentru transportul de marfuri si materiale pe distante lungi, folosind autoturisme cu remorca. Ei trebuie sa fie foarte atenti si sa respecte toate regulile de siguranta in timpul transportului.

Model fisa de post: conducator autotrailer

Fisa de post pentru meseria de conducator autotrailer


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: conducator autotrailer, cod COR 834405


Grupa de baza: 8344 Operatori la instalatiile de transport marfuri paletizate

I. IDENTIFICAREA POSTULUI

Titlu: Conducator Autotrailer

Departament: Transport

Locatie:

II. SCOPUL POSTULUI

Conducatorul Autotrailer este responsabil pentru transportul marfurilor si al produselor in siguranta si in timp util, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu standardele de calitate si siguranta ale companiei.

III. RESPONSABILITATI

- Conducerea autotrailerului in conformitate cu legislatia in vigoare si cu standardele de calitate si siguranta ale companiei;

- Verificarea starii tehnice a autotrailerului inainte de a porni in calatorie;

- Incarcarea si descarcarea marfurilor si produselor in conformitate cu instructiunile primite;

- Monitorizarea starii marfurilor si produselor pe parcursul calatoriei;

- Respectarea programului de transport si a rutelor stabilite;

- Comunicarea cu clientii si furnizorii in legatura cu livrarile;

- Intocmirea documentelor de transport si a rapoartelor de calatorie;

- Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

IV. REQUISITI

- Permis de conducere categoria C;

- Experienta anterioara in domeniul transportului;

- Cunostinte de baza in domeniul mecanicii auto;

- Cunostinte de baza in domeniul legislatiei rutiere;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si spirit de echipa.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 83

  Subgrupa Majora 83

  Conducatori de vehicule si operatori la instalatii si utilaje mobile

  Conducatorii de vehicule si operatorii la instalatiile si utilajele mobile conduc trenurile si autovehiculele sau actioneaza si supravegheaza masinile si echipamentele industriale si agricole ori executa sarcini specifice la bordul navelor si al altor ambarcatiuni de apa.

 • 834

  Grupa Minora 834

  Operatori la instalatii si utilaje mobile

  Operatorii la instalatiile si utilajele mobile conduc, actioneaza si supravegheaza instalatiile si echipamentele motorizate cu destinatie speciala utilizate pentru curatarea sau pregatirea terenului, excavarea, transportarea si imprastierea de pamant, piatra si materiale similare, ridicarea si mutarea de obiecte grele.

 • COR

  Grupa de baza 8344 Operatori la instalatiile de transport marfuri paletizate

  Operatorii la instalatiile de transport marfuri paletizate actioneaza si supravegheaza motostivuitoarele sau vehiculele similare pentru transportul, ridicarea si stivuirea paletilor cu marfa.

 • COD

  COD COR 834405 - conducator autotrailer