.

Cod COR conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii


Cod COR conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii

Cod COR: conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii

Cod COR: 134909 - conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii


Meseria de conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii

Meseria de conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acest tip de meserie a fost folosit in special pentru a oferi servicii de calitate si pentru a asigura o buna gestionare a afacerilor. In trecut, patronii erau responsabili pentru angajarea si antrenarea personalului, pentru a asigura ca serviciile oferite erau de cea mai buna calitate. De asemenea, ei erau responsabili pentru a se asigura ca toate activitatile desfasurate erau in conformitate cu legislatia in vigoare. In prezent, aceasta meserie a evoluat si se concentreaza mai mult pe managementul afacerilor si pe asigurarea unei bune gestionari a resurselor. Acest lucru include, de asemenea, responsabilitati precum planificarea si organizarea activitatilor, monitorizarea si evaluarea performantelor, precum si asigurarea unei bune comunicari intre angajati si clienti.

Model fisa de post: conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii

Fisa de post pentru meseria de conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii, cod COR 134909


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii

Descrierea postului:
Conducatorul intreprinderii mici - patron (girant) in prestari servicii are responsabilitatea de a asigura conducerea si gestionarea afacerii pentru a indeplini obiectivele stabilite, precum si de a asigura calitatea serviciilor prestate de intreprindere. Acesta este responsabil pentru toate aspectele operationale ale intreprinderii, inclusiv gestionarea resurselor umane si financiare.

Responsabilitati:

Planifica si stabileste obiectivele si strategiile de afaceri ale intreprinderii, cu scopul de a asigura dezvoltarea si profitabilitatea acesteia;
Supervizeaza si coordoneaza activitatile intreprinderii, asigurand respectarea tuturor standardelor si reglementarilor legale;
intocmeste si implementeaza politici si proceduri interne pentru a asigura buna functionare a intreprinderii;
Gestioneaza resursele umane si financiare ale intreprinderii, asigurand o utilizare eficienta a acestora;
Stabileste si mentine relatii bune cu clientii, furnizorii si autoritatile competente, pentru a asigura buna functionare a intreprinderii;
Monitorizeaza si analizeaza performanta intreprinderii, identificand punctele tari si slabe si luand masuri pentru imbunatatirea acestora;
Elaboreaza si prezinta rapoarte si analize periodice cu privire la activitatile intreprinderii.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul managementului, economiei sau afacerilor;
Experienta relevanta in conducerea unei intreprinderi mici;
Cunostinte solide in domeniul managementului si al afacerilor;
Abilitati excelente de comunicare si negociere;
Abilitati solide de planificare si organizare;
Orientare catre rezultate si atentie la detalii;
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii intr-un mediu dinamic;
Cunoasterea limbii engleze sau alte limbi straine este un avantaj.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134909 - conducator intreprindere mica - patron (girant) in prestari servicii