.

Cod COR conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi


Cod COR conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi

Cod COR: conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi

Cod COR: 132452 - conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi


Meseria de conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi

Istoria meseriei de conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, patronii de transporturi au inceput sa se specializeze in transportul de marfuri si persoane. Acestia au fost responsabili pentru organizarea si coordonarea transportului, precum si pentru asigurarea sigurantei si confortului pasagerilor. In anii 1900, patronii de transporturi au inceput sa se specializeze in transportul de marfuri si persoane pe distante lungi. Acestia au fost responsabili pentru organizarea si coordonarea transportului, precum si pentru asigurarea sigurantei si confortului pasagerilor. In anii 1950, patronii de transporturi au inceput sa se specializeze in transportul de marfuri si persoane pe distante scurte. Acestia au fost responsabili pentru organizarea si coordonarea transportului, precum si pentru asigurarea sigurantei si confortului pasagerilor. In prezent, patronii de transporturi sunt responsabili pentru organizarea si coordonarea transportului, precum si pentru asigurarea sigurantei si confortului pasagerilor. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru aplicarea regulilor si reglementarilor in vigoare si pentru a se asigura ca toate vehiculele sunt in stare buna de functionare.

Model fisa de post: conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi

Fisa de post pentru meseria de conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi, cod COR 132452


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

FISA DE POST: CONDUCaTOR iNTREPRINDERE MICa - PATRON (GIRANT) iN TRANSPORTURI

Descrierea postului:
Conducatorul intreprinderii mici - patron (girant) in transporturi este responsabil pentru gestionarea si conducerea unei intreprinderi mici in domeniul transporturilor. Acesta are ca responsabilitati principale planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor zilnice ale intreprinderii, precum si gestionarea resurselor umane, financiare si materiale pentru a asigura succesul operatiunilor de transport.

Responsabilitati:

Planificarea si coordonarea activitatilor zilnice ale intreprinderii, inclusiv gestionarea rutelor si a transporturilor de marfa sau persoane;
Asigurarea respectarii legislatiei in vigoare privind transportul si securitatea rutiera;
Dezvoltarea si implementarea strategiilor de crestere a afacerii, precum si identificarea si evaluarea oportunitatilor de piata;
Gestionarea resurselor umane ale intreprinderii, inclusiv recrutarea, formarea si evaluarea angajatilor;
Gestionarea resurselor financiare ale intreprinderii, inclusiv elaborarea si gestionarea bugetelor, precum si monitorizarea costurilor si veniturilor;
Asigurarea bunei functionari a intreprinderii, inclusiv mentinerea echipamentelor si vehiculelor in stare de functionare, precum si gestionarea relatiilor cu furnizorii si clientii.
Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul transporturilor si al afacerilor;
Abilitati excelente de planificare si organizare;
Abilitati de comunicare si negociere;
Capacitatea de a gestiona resursele umane si financiare;
Cunostinte solide de legislatia in vigoare privind transportul si securitatea rutiera;
Capacitatea de a lua decizii rapid si de a rezolva probleme;
Flexibilitate si adaptabilitate la schimbarile de mediu si de piata.
Calificari:

Diploma de studii superioare in domeniul afacerilor, transporturilor sau a unui domeniu relevant;
Certificare in managementul transporturilor sau experienta echivalenta.
Acestea fiind spuse, fisa de post pentru conducatorul unei intreprinderi mici in domeniul transporturilor este orientativa si poate varia in functie de specificul fiecarei afaceri si de cerintele locului de munca.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

 • COD

  COD COR 132452 - conducator intreprindere mica - patron (girant) in transporturi