.

Cod COR conductor de instalatii


Cod COR conductor de instalatii

Cod COR: conductor de instalatii

Cod COR: 722311 - conductor de instalatii


Meseria de conductor de instalatii face parte din grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte.

Istoria meseriei de conductor de instalatii

Meseria de conductor de instalatii a existat de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XIX-lea. Aceasta meserie implica instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de alimentare cu energie electrica, precum si a altor sisteme de alimentare cu energie. Conductorii de instalatii au fost responsabili de asigurarea ca sistemele de alimentare cu energie electrica functioneaza in mod corespunzator si in siguranta. In prezent, aceasta meserie implica instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de alimentare cu energie electrica, precum si a altor sisteme de alimentare cu energie, cum ar fi sistemele de alimentare cu gaz, apa si canalizare. Conductorii de instalatii sunt responsabili de asigurarea ca sistemele de alimentare cu energie electrica functioneaza in mod corespunzator si in siguranta.

Model fisa de post: conductor de instalatii

Fisa de post pentru meseria de conductor de instalatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: conductor de instalatii, cod COR 722311


Grupa de baza: 7223 Reglori si operatori de masini unelte

FISA DE POST

Titlu post: Conductor de instalatii

Departament: Operatiuni

Responsabilitati:

- Monitorizeaza si controleaza functionarea instalatiilor si echipamentelor din cadrul companiei;

- Executa lucrari de intretinere si reparatii la instalatiile si echipamentele din cadrul companiei;

- Asigura functionarea corecta a instalatiilor si echipamentelor din cadrul companiei;

- Executa lucrari de instalare si montare a echipamentelor si instalatiilor din cadrul companiei;

- Verifica si testeaza instalatiile si echipamentele din cadrul companiei;

- Asigura respectarea normelor de siguranta si protectia muncii;

- Intocmeste rapoarte si documentatii tehnice;

- Participa la intalniri si discutii tehnice;

- Executa alte sarcini conexe.

Cerinte:

- Experienta relevanta in domeniul instalatiilor si echipamentelor;

- Cunostinte tehnice si de specialitate;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitate de a lucra sub presiune;

- Permis de conducere.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7223 Reglori si operatori de masini unelte

  Reglorii si operatorii de masini unelte regleaza si/sau opereaza diferite masini unelte care sunt utilizate pentru realizarea de tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722311 - conductor de instalatii