.

Cod COR confectioner articole din piele si inlocuitori


Cod COR confectioner articole din piele si inlocuitori

Cod COR: confectioner articole din piele si inlocuitori

Cod COR: 753602 - confectioner articole din piele si inlocuitori


Meseria de confectioner articole din piele si inlocuitori face parte din grupa de baza: 7536 Cizmari si asimilati.

Istoria meseriei de confectioner articole din piele si inlocuitori

Meseria de confectioner articole din piele si inlocuitori se remarca prin istoria sa indelungata. Aceasta meserie a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu epoca medievala, cand se foloseau piei de animale pentru a face haine, incaltaminte si alte articole. In secolul al XVIII-lea, tehnologia a evoluat si s-au dezvoltat noi materiale, cum ar fi pielea sintetica, care a permis confectionerilor sa creeze articole mai rezistente si mai durabile. In prezent, confectionerii folosesc o varietate de materiale, cum ar fi pielea naturala, pielea sintetica, materialele sintetice si materialele textile, pentru a crea articole de imbracaminte, incaltaminte, genti si alte accesorii.

Model fisa de post: confectioner articole din piele si inlocuitori

Fisa de post pentru meseria de confectioner articole din piele si inlocuitori


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner articole din piele si inlocuitori, cod COR 753602


Grupa de baza: 7536 Cizmari si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Confectioner articole din piele si inlocuitori

Descrierea postului:

Confectionerul articolelor din piele si inlocuitori este responsabil pentru prelucrarea materialelor din piele si inlocuitori pentru a crea produse finisate. Acesta trebuie sa cunoasca tehnicile de prelucrare a materialelor si sa fie capabil sa foloseasca echipamente si unelte specializate.

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si a materialelor necesare pentru prelucrare

- Masurarea si taierea materialelor in conformitate cu specificatiile comenzii

- Asamblarea si cusutul materialelor pentru a crea produse finisate

- Verificarea produselor finisate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile comenzii

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

- Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

Competente:

- Cunostinte de baza in prelucrarea materialelor din piele si inlocuitori

- Abilitati de taiere si cusut

- Abilitati de asamblare si finisare

- Abilitati de lucru cu echipamente si unelte specializate

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de urmarire a detaliilor

- Abilitati de lucru in conditii de stres

- Abilitati de respectare a regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7536 Cizmari si asimilati

  Cizmarii si asimilatii acestora fabrica, modifica si repara incaltaminte standard realizata la comanda sau ortopedica si articole din piele naturala ori sintetica, cum ar fi bagaje, genti de mana si curele (cu exceptia articolelor de imbracaminte din piele, palariilor si manusilor), sau participa la fabricarea pantofilor si articolelor similare. Acestia decoreaza si finiseaza pantofii, bagajele, gentile de mana si curelele.

 • COD

  COD COR 753602 - confectioner articole din piele si inlocuitori