.

Cod COR confectioner articole hartie


Cod COR confectioner articole hartie

Cod COR: confectioner articole hartie

Cod COR: 731802 - confectioner articole hartie


Meseria de confectioner articole hartie face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de confectioner articole hartie

Meseria de confectioner articole hartie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XV-lea. In acea perioada, hartia era folosita pentru a face carti, documente si alte materiale. In secolul al XVIII-lea, hartia a inceput sa fie folosita pentru a face articole decorative, cum ar fi carti de vizita, invitatii si alte produse. In secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat si a permis producatorilor sa creeze produse mai complexe, cum ar fi etichete, ambalaje si alte produse de hartie. In prezent, confectionerii articolelor de hartie folosesc tehnologii avansate pentru a crea produse de calitate superioara, cum ar fi etichete, ambalaje, carti de vizita si alte produse de hartie.

Model fisa de post: confectioner articole hartie

Fisa de post pentru meseria de confectioner articole hartie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner articole hartie, cod COR 731802


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

Titlu post: Confectioner articole hartie

Descrierea postului:

Confectionerul articolelor hartie este responsabil pentru prelucrarea hartiei si a materialelor de ambalare pentru a crea produse finite. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate la standarde de calitate inalte si sa respecte termenele de livrare.

Responsabilitati:

Utilizarea echipamentelor si a masinilor de prelucrare a hartiei pentru a fabrica produse finite

Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt fabricate la standarde de calitate inalte

Asigurarea ca produsele sunt livrate la timp si in conditii de siguranta

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectia muncii

Mentinerea echipamentelor si a masinilor in stare buna de functionare

Monitorizarea stocurilor de materiale si a inventarului

Raportarea oricaror probleme sau defecte la produse

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea hartiei si a materialelor de ambalare

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a masinilor de prelucrare a hartiei

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de organizare si planificare

Abilitati de rezolvare a problemelor

Atentie la detalii si abilitati de inspectare a produselor finite

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731802 - confectioner articole hartie