Cod COR: 817202 - confectioner bastoane din pluta
Meseria de confectioner bastoane din pluta face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de confectioner de bastoane din pluta este o meserie veche, care se remarca prin arta si abilitatea de a transforma pluta in obiecte decorative si utile. Aceasta meserie a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVII-lea. In acea perioada, bastoanele din pluta erau folosite ca accesorii de moda, dar si ca obiecte de aparare. Acestea erau confectionate din pluta de gasca, care era foarte rezistenta si usoara. In secolul al XIX-lea, aceasta meserie a devenit mai populara, iar produsele erau folosite in special pentru a decora interiorul caselor. In prezent, aceasta meserie este inca practicata, iar produsele sunt folosite in special pentru decoratiuni interioare si accesorii de moda.
Fisa de post pentru meseria de confectioner bastoane din pluta
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: confectioner bastoane din pluta, cod COR 817202
Post: Confectioner bastoane din pluta
Responsabilitati:
- Preluarea comenzilor si a materialelor necesare pentru realizarea produselor;
- Realizarea produselor conform specificatiilor clientilor;
- Verificarea calitatii produselor si a materialelor folosite;
- Asamblarea si finisarea produselor;
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;
- Respectarea normelor de securitate si a procedurilor de lucru.
Competente:
- Experienta in domeniul confectionarii produselor din pluta;
- Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si a echipamentelor specifice;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de comunicare si relationare;
- Abilitati de organizare si planificare.
Atributii:
- Respectarea procedurilor si normelor de securitate;
- Respectarea termenelor de livrare;
- Respectarea standardelor de calitate;
- Respectarea instructiunilor primite.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.