Cod COR: 821221 - confectioner becuri
Meseria de confectioner becuri face parte din grupa de baza: 8212 Asamblori de echipamente electrice si electronice.
Meseria de confectioner becuri a existat de cand oamenii au inceput sa foloseasca lumina artificiala. Primii confectioneri de becuri au aparut in secolul al XVIII-lea, cand au fost inventate becurile cu filament de carbon. Acestea au fost fabricate manual, in ateliere mici, folosind materiale precum sticla, metalul si carbunele. in secolul al XIX-lea, tehnologia s-a imbunatatit, iar confectionerii de becuri au inceput sa produca becuri cu filament de tungsten, care au devenit standardul in industria de iluminat. in prezent, confectionerii de becuri folosesc tehnologii avansate pentru a produce becuri cu LED-uri, care sunt mai eficiente si mai durabile decat becurile cu filament de tungsten.
Fisa de post pentru meseria de confectioner becuri
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: confectioner becuri, cod COR 821221
Titlu post: Confectioner becuri
Descrierea postului:
Confectionerul becurilor este responsabil pentru fabricarea becurilor, in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor. Acesta trebuie sa asambleze becurile, sa le verifice si sa le testeze pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.
Responsabilitati:
- Asamblarea becurilor in conformitate cu specificatiile si cerintele clientilor
- Verificarea si testarea becurilor pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate
- Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru fabricarea becurilor
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur
- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate
- Respectarea termenelor limita si a programului de lucru
- Comunicarea cu echipa si cu clientii pentru a se asigura ca se respecta cerintele si specificatiile
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul confectionarii becurilor
- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru fabricarea becurilor
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de organizare si planificare
- Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Asamblori
Asamblorii se ocupa cu asamblarea pieselor sau componentelor prefabricate pentru a forma subansamble, produse si echipamente, in conformitate cu procedurile stabilite. Produsele asamblate pot fi mutate de la un lucrator la altul de-a lungul liniilor de asamblare.
Asamblori
Asamblorii se ocupa cu asamblarea pieselor sau componentelor prefabricate pentru a forma subansamble, produse si echipamente, in conformitate cu procedurile stabilite. Produsele asamblate pot fi mutate de la un lucrator la altul de-a lungul liniilor de asamblare.
Asamblorii de echipamente electrice si electronice se ocupa cu asamblarea sau modificarea, in conformitate cu procedurile stabilite, a componentelor echipamentelor electrice, electromecanice si electronice.