Cod COR: 731722 - confectioner bidinele, pensule, perii
Meseria de confectioner bidinele, pensule, perii face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.
Meseria de confectioner bidinele, pensule, perii a existat de mai multe secole. A inceput ca o meserie manuala, in care artizanii foloseau materiale naturale precum parul animalelor, blana, parul de cap, parul de cal, parul de porc, parul de oaie si parul de vita pentru a face perii si pensule. Acestia foloseau, de asemenea, lemnul, metalul si alte materiale pentru a face bidinele. In timp, tehnologia s-a schimbat si au aparut materiale sintetice, precum plasticul si nylonul, care au facut ca produsele sa fie mai durabile si mai usor de fabricat. Aceste produse sunt folosite in industria cosmetica, industria medicala si industria de curatenie.
Fisa de post pentru meseria de confectioner bidinele, pensule, perii
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: confectioner bidinele, pensule, perii, cod COR 731722
FISA DE POST
Titlu post: Confectioner bidinele, pensule, perii
Departament: Productie
Responsabilitati:
- Asambleaza bidinele, pensule si perii conform specificatiilor tehnice;
- Verifica calitatea produselor finite;
- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a materialelor folosite;
- Respecta procedurile de productie si de securitate;
- Respecta termenele de livrare;
- Respecta normele de igiena si de protectia muncii.
Competente:
- Experienta in domeniul productiei;
- Cunostinte tehnice in domeniul confectionarii bidinelor, pensulelor si periilor;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Abilitati de comunicare;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Abilitati de rezolvare a problemelor.
Atributii:
- Executa sarcinile de productie conform instructiunilor primite;
- Respecta termenele de livrare;
- Respecta normele de igiena si de protectia muncii;
- Respecta procedurile de productie si de securitate;
- Respecta regulile de calitate si de productivitate;
- Respecta termenele limita stabilite.
Responsabilitati:
- Respectarea procedurilor de productie si de securitate;
- Respectarea normelor de igiena si de protectia muncii;
- Respectarea termenelor limita stabilite;
- Respectarea regulilor de calitate si de productivitate;
- Respectarea instructiunilor primite.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi
Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.
Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere
Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.
Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.