Cod COR: 812227 - confectioner celule de electroliza
Meseria de confectioner celule de electroliza face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.
Meseria de confectioner celule de electroliza a aparut in anii 1950, cand cercetatorii au inceput sa experimenteze cu electroliza. Acestia au descoperit ca prin aplicarea unui curent electric la o solutie, se pot descompune moleculele in ioni si se pot obtine produse chimice. Acest proces a fost numit electroliza si a fost folosit pentru a produce produse chimice, precum clorul si hidrogenul. In anii 1960, cercetatorii au inceput sa foloseasca electroliza pentru a produce energie electrica. Acestia au creat celule de electroliza, care sunt compuse din doua electrozi, unul pozitiv si unul negativ, care sunt imersati intr-o solutie. Cand curentul electric este aplicat, ionii din solutie se deplaseaza intre electrozi, producand energie electrica. In anii 1970, confectionerii de celule de electroliza au inceput sa produca celule de electroliza pentru aplicatii industriale. Acestia au creat celule de electroliza mai mari si mai complexe, care pot fi folosite pentru a produce energie electrica la scara mare. Aceste celule de electroliza sunt folosite in prezent in multe industrii, inclusiv in industria energiei regenerabile.
Fisa de post pentru meseria de confectioner celule de electroliza
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: confectioner celule de electroliza, cod COR 812227
Titlu post: Confectioner Celule de Electroliza
Descrierea postului:
Confectionerul celulelor de electroliza este responsabil pentru fabricarea si asamblarea celulelor de electroliza. Acesta trebuie sa asigure ca toate componentele sunt fabricate si asamblate corect si in conformitate cu specificatiile tehnice.
Responsabilitati:
Fabricarea si asamblarea celulelor de electroliza conform specificatiilor tehnice
Verificarea calitatii produselor finite
Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur
Respectarea procedurilor de lucru si a regulilor de securitate
Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice
Asigurarea unei bune comunicari cu echipa de productie
Respectarea termenelor limita
Mentinerea unui nivel ridicat de productivitate
Cerinte:
Experienta anterioara in domeniul productiei
Cunostinte tehnice solide in domeniul productiei
Abilitati de comunicare excelente
Abilitati de rezolvare a problemelor
Abilitati de lucru in echipa
Abilitati de organizare si planificare
Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice
Abilitati de utilizare a echipamentelor de productie
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor
Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.
Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.