.

Cod COR confectioner cocleti


Cod COR confectioner cocleti

Cod COR: confectioner cocleti

Cod COR: 721404 - confectioner cocleti


Meseria de confectioner cocleti face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de confectioner cocleti

Meseria de confectioner cocleti a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XV-lea. In acea perioada, confectionerii cocleti erau angajati pentru a face haine si alte articole vestimentare pentru nobili si membri ai familiei regale. Acestia foloseau materiale precum matasea, catifeaua si lana pentru a crea haine de lux. In secolul al XIX-lea, confectionerii cocleti au inceput sa lucreze pentru publicul larg, oferind haine de calitate la preturi accesibile. In prezent, meseria de confectioner cocleti a evoluat si se concentreaza pe crearea de haine moderne si trendy, folosind materiale precum bumbacul, poliesterul si nylonul.

Model fisa de post: confectioner cocleti

Fisa de post pentru meseria de confectioner cocleti


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner cocleti, cod COR 721404


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Titlu post: Confectioner Cocleti

Descrierea postului:

Confectionerul Cocleti este responsabil pentru fabricarea produselor din cocleti, in conformitate cu standardele de calitate si siguranta. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate in mod corespunzator si sa respecte toate regulile si procedurile de fabricatie.

Responsabilitati:

Utilizeaza echipamente si materiale adecvate pentru a fabrica produse din cocleti.

Urmareste instructiunile de fabricatie si asigura respectarea standardelor de calitate si siguranta.

Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt fabricate corespunzator.

Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a spatiului de lucru.

Urmareste stocurile de materiale si comanda materiale suplimentare, daca este necesar.

Respecta toate regulile si procedurile de fabricatie.

Urmareste si raporteaza orice probleme sau defecte in produse.

Respecta toate regulile de siguranta si securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul fabricarii produselor din cocleti.

Cunostinte solide despre echipamentele si materialele folosite in fabricarea produselor din cocleti.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de urmarire si raportare a problemelor.

Cunostinte despre regulile si procedurile de fabricatie.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721404 - confectioner cocleti