Cod COR: 817203 - confectioner colaci si centuri de salvare
Meseria de confectioner colaci si centuri de salvare face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de confectioner colaci si centuri de salvare a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, marinarii si navigatorii foloseau colaci si centuri de salvare pentru a se salva in caz de naufragiu. Acestea erau confectionate din materiale rezistente, cum ar fi panza, cauciuc si piele. In secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat si au aparut materiale mai rezistente si mai usoare, cum ar fi nylonul si poliesterul. Acestea au facut ca colacii si centurile de salvare sa fie mai usor de confectionat si mai rezistente. In prezent, acestea sunt fabricate din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul si nylonul, si sunt folosite in special in industria maritima si in industria de turism.
Fisa de post pentru meseria de confectioner colaci si centuri de salvare
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: confectioner colaci si centuri de salvare, cod COR 817203
Post: Confectioner colaci si centuri de salvare
Descrierea postului:
Confectionerul colacilor si centurilor de salvare este responsabil pentru fabricarea si repararea produselor din materiale textile. Acesta trebuie sa asigure calitatea produselor si sa respecte standardele de siguranta si calitate.
Responsabilitati:
Utilizeaza echipamente si materiale adecvate pentru a fabrica produse de calitate.
Verifica produsele pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate si siguranta.
Repara produsele deteriorate sau defecte.
Asigura curatenia si ordinea in zona de lucru.
Respecta procedurile de lucru si standardele de calitate.
Urmareste stocul de materiale si comanda materiale suplimentare.
Respecta termenele limita pentru livrarea produselor.
Respecta regulile de securitate si sanatate in munca.
Cerinte:
Experienta anterioara in domeniul confectionarii produselor textile.
Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si materialelor textile.
Abilitati de comunicare si lucru in echipa.
Abilitati de organizare si planificare.
Atentie la detalii si abilitati de inspectare.
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.