.

Cod COR confectioner corsete


Cod COR confectioner corsete

Cod COR: confectioner corsete

Cod COR: 753203 - confectioner corsete


Meseria de confectioner corsete face parte din grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare.

Istoria meseriei de confectioner corsete

Meseria de confectioner corsete a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVI-lea. in acea perioada, corsetele erau confectionate din materiale precum matasea, catifeaua si bumbacul, iar cusaturile erau realizate manual. Acestea erau folosite pentru a oferi o forma feminina si a oferi suport pentru sutien. in secolul al XIX-lea, corsetele au devenit mai populare si au inceput sa fie confectionate din materiale mai durabile, cum ar fi pielea si metalul. Acestea erau folosite pentru a oferi o forma mai stransa si mai feminina corpului. in prezent, corsetele sunt confectionate din materiale precum matasea, catifeaua, bumbacul si pielea si sunt realizate cu ajutorul masinilor de cusut. Acestea sunt folosite pentru a oferi o forma feminina si a oferi suport pentru sutien.

Model fisa de post: confectioner corsete

Fisa de post pentru meseria de confectioner corsete


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner corsete, cod COR 753203


Grupa de baza: 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

FISA DE POST

Titlu post: Confectioner corsete

Descrierea postului:

Confectionerul corsetelor este responsabil pentru fabricarea corsetelor, conform specificatiilor clientilor. Acesta trebuie sa creeze corsete de calitate, care sa se potriveasca perfect si sa fie confortabile.

Responsabilitati:

- Masurarea si taierea materialelor necesare pentru fabricarea corsetelor;

- Asamblarea corsetelor, folosind ata, ace si alte materiale;

- Verificarea calitatii corsetelor;

- Personalizarea corsetelor, in functie de cerintele clientilor;

- Mentinerea unui nivel ridicat de curatenie si ordine in zona de lucru;

- Respectarea tuturor normelor de siguranta si a regulilor de protectie a muncii.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii corsetelor;

- Abilitati de taiere si cusut;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si abilitati de organizare;

- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita;

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7532 Confectioneri de sabloane si tipare

  Confectionerii de sabloane si tipare se ocupa cu crearea modelelor-etalon de precizie pentru fabricarea articolelor de imbracaminte din textile si produse din piele sau blana. Acestia traseaza, taie, modeleaza materiale textile, piele fina si alte materiale conform planurilor sau specificatiilor privind fabricarea de articole de imbracaminte, palarii si sepci, manusi si produse diverse.

 • COD

  COD COR 753203 - confectioner corsete