.

Cod COR confectioner creta scolara


Cod COR confectioner creta scolara

Cod COR: confectioner creta scolara

Cod COR: 731709 - confectioner creta scolara


Meseria de confectioner creta scolara face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner creta scolara

Meseria de confectioner creta scolara a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea. In acea perioada, creioanele erau fabricate din carbune si lemn, iar creioanele erau taiate si asamblate manual. In secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat si au fost inventate masinile de taiat si asamblat creioane. Acestea au permis producatorilor sa produca creioane mai uniforme si mai durabile. In secolul al XX-lea, producatorii au inceput sa foloseasca materiale mai moderne, cum ar fi plasticul, pentru a face creioane mai rezistente si mai usor de folosit. In prezent, producatorii folosesc tehnologii avansate pentru a produce creioane de calitate superioara, care sunt rezistente la uzura si ofera o experienta de scris placuta.

Model fisa de post: confectioner creta scolara

Fisa de post pentru meseria de confectioner creta scolara


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner creta scolara, cod COR 731709


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Post: Confectioner creta scolara

Responsabilitati:

- Confectionarea cretei scolare conform cerintelor clientilor
- Verificarea calitatii produselor finite
- Asigurarea stocurilor de materiale si produse finite
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat
- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de igiena
- Asigurarea unui flux de lucru eficient
- Monitorizarea si raportarea tuturor problemelor legate de productie

Competente:

- Experienta in domeniul productiei de creta scolara
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de organizare si planificare
- Abilitati de rezolvare a problemelor
- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a masinilor de productie
- Cunostinte de baza in domeniul calitatii produselor

Atributii:

- Executarea sarcinilor de productie conform cerintelor clientilor
- Monitorizarea si raportarea tuturor problemelor legate de productie
- Asigurarea unui flux de lucru eficient
- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de igiena
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat
- Asigurarea stocurilor de materiale si produse finite
- Verificarea calitatii produselor finite

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731709 - confectioner creta scolara