.

Cod COR confectioner cutii chibrituri din carton


Cod COR confectioner cutii chibrituri din carton

Cod COR: confectioner cutii chibrituri din carton

Cod COR: 752327 - confectioner cutii chibrituri din carton


Meseria de confectioner cutii chibrituri din carton face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de confectioner cutii chibrituri din carton

Meseria de confectioner cutii chibrituri din carton a existat de mai bine de un secol. A inceput in anii 1800, cand producatorii de chibrituri au inceput sa foloseasca cartonul pentru a face cutii pentru produsele lor. Aceste cutii erau fabricate manual, folosind unelte simple si materiale de calitate scazuta. In anii 1900, producatorii de chibrituri au inceput sa foloseasca masini specializate pentru a fabrica cutii din carton. Aceste masini au permis producatorilor sa produca cutii mai rapide si mai ieftine. In prezent, producatorii de cutii chibrituri din carton folosesc masini specializate si materiale de calitate superioara pentru a produce cutii de calitate superioara.

Model fisa de post: confectioner cutii chibrituri din carton

Fisa de post pentru meseria de confectioner cutii chibrituri din carton


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner cutii chibrituri din carton, cod COR 752327


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Postul: Confectioner cutii chibrituri din carton

Responsabilitati:

- Confectionarea cutiilor chibrituri din carton, conform specificatiilor si cerintelor clientilor;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Asamblarea cutiilor chibrituri din carton;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;

- Respectarea termenelor de livrare;

- Participarea la inventarierea stocurilor si a materialelor;

- Intretinerea si repararea echipamentelor si utilajelor folosite in procesul de productie.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul productiei de cutii chibrituri din carton;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii;

- Capacitatea de a lucra sub presiune;

- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752327 - confectioner cutii chibrituri din carton