.

Cod COR confectioner cutii chibrituri din furnir


Cod COR confectioner cutii chibrituri din furnir

Cod COR: confectioner cutii chibrituri din furnir

Cod COR: 752306 - confectioner cutii chibrituri din furnir


Meseria de confectioner cutii chibrituri din furnir face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de confectioner cutii chibrituri din furnir

Meseria de confectioner cutii chibrituri din furnir a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea. Acest tip de cutii a fost folosit pentru a pastra chibriturile in siguranta si pentru a le proteja de umezeala si praf. Cutiile erau confectionate din lemn de esenta tare, cum ar fi stejarul, si erau acoperite cu furnir. Acestea erau apoi decorate cu ornamente decorative, cum ar fi modele florale sau animale. In secolul al XIX-lea, cutiile au devenit mai elaborate, cu modele mai complexe si mai decorative. Acestea au fost folosite pentru a pastra chibriturile in siguranta si pentru a le proteja de umezeala si praf. In prezent, cutiile sunt folosite in special pentru a pastra chibriturile in siguranta si pentru a le proteja de umezeala si praf.

Model fisa de post: confectioner cutii chibrituri din furnir

Fisa de post pentru meseria de confectioner cutii chibrituri din furnir


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner cutii chibrituri din furnir, cod COR 752306


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Denumirea postului: Confectioner cutii chibrituri din furnir

Descrierea postului:

Confectionerul cutiilor chibrituri din furnir este responsabil pentru fabricarea cutiilor chibrituri din furnir. Acesta trebuie sa creeze cutii chibrituri din furnir folosind masini de prelucrare a lemnului si alte unelte. Acesta trebuie sa asigure ca cutiile sunt fabricate la standarde de calitate inalte si sa se asigure ca toate cutiile sunt produse in mod eficient si in timp util.

Responsabilitati:

- Utilizeaza masini de prelucrare a lemnului si alte unelte pentru a fabrica cutii chibrituri din furnir.

- Asigura ca toate cutiile sunt produse la standarde de calitate inalte.

- Se asigura ca toate cutiile sunt produse in mod eficient si in timp util.

- Monitorizeaza si mentine masinile si uneltele folosite pentru a fabrica cutii chibrituri din furnir.

- Urmareste si respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

- Urmareste si respecta toate regulile de calitate si standardele de productie.

- Urmareste si respecta toate regulile de igiena si curatenie.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii lemnului sau al fabricarii cutiilor chibrituri din furnir.

- Cunostinte solide despre masinile de prelucrare a lemnului si alte unelte.

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de organizare si planificare.

- Abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752306 - confectioner cutii chibrituri din furnir