.

Cod COR confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele


Cod COR confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele

Cod COR: confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele

Cod COR: 731714 - confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele


Meseria de confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele

Meseria de confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele a existat de mai multe secole. A inceput ca o arta practicata de catre artizani locali, care foloseau materiale precum fierul, argintul si aurul pentru a crea obiecte decorative si utilitare. Acestia au dezvoltat tehnici si instrumente pentru a modela metalul si a-l transforma in obiecte decorative si utilitare. In timp, tehnologia s-a dezvoltat si a permis producatorilor sa creeze produse mai complexe si mai sofisticate. In prezent, confectionerii cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele folosesc tehnologii avansate pentru a crea produse de calitate superioara.

Model fisa de post: confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele

Fisa de post pentru meseria de confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele, cod COR 731714


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Post: Confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele

Descrierea postului:

Confectionerul cutitelor, bricelor, bratarilor, andrelor, agrafilor si inelelor este responsabil pentru fabricarea produselor din metal, cum ar fi cutite, brice, bratari, andrele, agrafe si inele. Acesta trebuie sa cunoasca tehnicile de prelucrare a metalului si sa aiba cunostinte despre materialele folosite in procesul de fabricatie.

Responsabilitati:

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru fabricarea produselor din metal, cum ar fi cutite, brice, bratari, andrele, agrafe si inele.

- Asamblarea produselor din metal, cum ar fi cutite, brice, bratari, andrele, agrafe si inele.

- Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt fabricate conform specificatiilor.

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de fabricatie.

- Mentinerea echipamentelor si a materialelor in stare buna de functionare.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii metalului.

- Cunostinte despre materialele folosite in procesul de fabricatie.

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor necesare pentru fabricarea produselor din metal.

- Abilitati de asamblare a produselor din metal.

- Abilitati de verificare a produselor pentru a se asigura ca sunt fabricate conform specificatiilor.

- Abilitati de mentinere a unui mediu de lucru

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731714 - confectioner cutite, brice, bratari, andrele, agrafe, inele