Cod COR: 813144 - confectioner fitile
Meseria de confectioner fitile face parte din grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice.
Meseria de confectioner fitile a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie a fost folosita pentru a face si repara articole de imbracaminte, cum ar fi camasi, pantaloni, rochii si alte articole vestimentare. Acest lucru a fost realizat prin cusutul si crosetatul firelor de bumbac, lana sau matase. Acest lucru a fost realizat cu ajutorul unor instrumente precum ace, foarfece, ace de crosetat si alte instrumente de cusut. in zilele noastre, meseria de confectioner fitile se foloseste in principal pentru a face articole de imbracaminte si accesorii, cum ar fi cravate, curele, sosete si alte articole vestimentare. Acest lucru se face cu ajutorul acelor, foarfecelor, acelor de crosetat si alte instrumente de cusut.
Fisa de post pentru meseria de confectioner fitile
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: confectioner fitile, cod COR 813144
Titlu post: Confectioner fitile
Descrierea postului:
Confectionerul fitile este responsabil pentru prelucrarea materialelor textile si a produselor finite. Acesta trebuie sa asigure calitatea produselor si sa respecte standardele de siguranta si sanatate in munca.
Responsabilitati:
- Preluarea materialelor textile si a produselor finite
- Masurarea si taierea materialelor textile
- Cusutul materialelor textile
- Verificarea calitatii produselor finite
- Asigurarea respectarii standardelor de siguranta si sanatate in munca
- Mentinerea curateniei in zona de lucru
- Respectarea procedurilor si instructiunilor de lucru
Competente:
- Experienta in prelucrarea materialelor textile
- Cunostinte de baza in cusut
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de organizare si planificare
- Atentie la detalii
- Abilitati de rezolvare a problemelor
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniu
- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor de prelucrare a materialelor textile
- Cunostinte de baza in utilizarea masinilor de cusut
- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului
- Cunostinte de baza in limba engleza
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice
Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.
Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice actioneaza si supravegheaza utilajele care amesteca, prelucreaza si ambaleaza o gama larga de produse chimice.