.

Cod COR confectioner gamalii chibrituri


Cod COR confectioner gamalii chibrituri

Cod COR: confectioner gamalii chibrituri

Cod COR: 752308 - confectioner gamalii chibrituri


Meseria de confectioner gamalii chibrituri face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de confectioner gamalii chibrituri

Meseria de confectioner gamalii chibrituri a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor. A inceput ca o meserie artizanala, in care se foloseau maini manuale pentru a taia si a prelucra lemnul pentru a face gamalii chibrituri. Acestea erau folosite pentru a aprinde lumanari, focuri de tabara si alte surse de lumina. In secolul al XIX-lea, tehnologia s-a imbunatatit si a devenit mai usor sa se produca gamalii chibrituri. Acestea au fost produse in masa si au devenit mai ieftine si mai accesibile. In prezent, meseria de confectioner gamalii chibrituri a devenit mai putin comuna, dar exista inca persoane care practica aceasta meserie. Acestia folosesc maini specializate pentru a taia si prelucra lemnul pentru a face gamalii chibrituri.

Model fisa de post: confectioner gamalii chibrituri

Fisa de post pentru meseria de confectioner gamalii chibrituri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner gamalii chibrituri, cod COR 752308


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Post: Confectioner Gamalii Chibrituri

Descrierea postului:

Confectionerul Gamalii Chibrituri este responsabil pentru fabricarea produselor din lemn, cum ar fi gamalii chibrituri. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte toate regulile de siguranta.

Responsabilitati:

Preluarea comenzilor si pregatirea materialelor necesare pentru fabricarea produselor.

Utilizarea echipamentelor si a masinilor de prelucrare a lemnului pentru a fabrica produsele.

Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt fabricate conform standardelor de calitate.

Asigurarea ca produsele sunt ambalate si etichetate corespunzator.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

Respectarea tuturor regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru.

Mentinerea unui inventar corect al materialelor si echipamentelor.

Raportarea oricaror probleme sau defecte la produse.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul prelucrarii lemnului.

Cunostinte solide despre utilizarea echipamentelor si masinilor de prelucrare a lemnului.

Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752308 - confectioner gamalii chibrituri