.

Cod COR confectioner imbracare volane in piele


Cod COR confectioner imbracare volane in piele

Cod COR: confectioner imbracare volane in piele

Cod COR: 731812 - confectioner imbracare volane in piele


Meseria de confectioner imbracare volane in piele face parte din grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare.

Istoria meseriei de confectioner imbracare volane in piele

Meseria de confectioner imbracare volane in piele a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acest lucru a inceput in secolul al XVIII-lea, cand artizanii au inceput sa creeze volane din piele pentru automobile. Acestia au folosit pielea pentru a crea volane care sa fie rezistente si durabile, precum si pentru a le face sa arate mai bine. In timp, tehnica a devenit mai sofisticata, iar artizanii au inceput sa foloseasca diferite tipuri de piele si materiale pentru a crea volane mai frumoase si mai durabile. In prezent, confectionerii imbracare volane in piele folosesc tehnologii avansate pentru a crea volane de cea mai buna calitate.

Model fisa de post: confectioner imbracare volane in piele

Fisa de post pentru meseria de confectioner imbracare volane in piele


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner imbracare volane in piele, cod COR 731812


Grupa de baza: 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

FISA DE POST

Titlu post: Confectioner imbracare volane in piele

Descrierea postului:

Confectionerul imbracare volane in piele este responsabil pentru prelucrarea materialelor din piele si a materialelor textile pentru a crea volane decorative. Acesta trebuie sa creeze volane decorative folosind masini de cusut, masini de brodat si alte instrumente de prelucrare a materialelor.

Responsabilitati:

- Masura si taia materialele din piele si materialele textile pentru a se potrivi volanelor decorative

- Utilizeaza masini de cusut si masini de brodat pentru a crea volane decorative

- Asambleaza volane decorative folosind materiale din piele si materiale textile

- Verifica calitatea volanelor decorative si asigura ca acestea sunt conforme cu standardele de calitate

- Urmareste stocul de materiale din piele si materiale textile si comanda materiale suplimentare atunci cand este necesar

- Mentine masinile de cusut si masinile de brodat in stare buna de functionare

- Urmareste si respecta procedurile de securitate si de protectie a mediului

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea materialelor din piele si a materialelor textile

- Cunostinte de baza in utilizarea masinilor de cusut si a masinilor de brodat

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de urmarire a detaliilor

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7318 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare

  Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare aplica tehnici si modele traditionale pentru a produce tesaturi, produse tricotate, brodate, tesute si alte articole de imbracaminte si articole de uz casnic, precum si incaltaminte traditionala, genti de mana, curele si alte accesorii.

 • COD

  COD COR 731812 - confectioner imbracare volane in piele