.

Cod COR confectioner incaltaminte ortopedica


Cod COR confectioner incaltaminte ortopedica

Cod COR: confectioner incaltaminte ortopedica

Cod COR: 753603 - confectioner incaltaminte ortopedica


Meseria de confectioner incaltaminte ortopedica face parte din grupa de baza: 7536 Cizmari si asimilati.

Istoria meseriei de confectioner incaltaminte ortopedica

Meseria de confectioner incaltaminte ortopedica se remarca prin istoria sa indelungata, care se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Inceputurile acestei meserii se leaga de medicina ortopedica, care a devenit o disciplina medicala in secolul al XVIII-lea. In acea perioada, medicii ortopezi au inceput sa foloseasca incaltaminte ortopedica pentru a trata afectiunile picioarelor si ale coloanei vertebrale. In secolul al XIX-lea, aceasta meserie a inceput sa se dezvolte si sa se extinda, iar confectionerii incaltamintei ortopedice au inceput sa foloseasca materiale mai bune si sa creeze modele mai confortabile. In prezent, aceasta meserie se bazeaza pe tehnologii avansate si pe materiale de inalta calitate, care permit confectionerilor sa creeze incaltaminte ortopedica personalizata, care sa se potriveasca perfect nevoilor si cerintelor fiecarui pacient.

Model fisa de post: confectioner incaltaminte ortopedica

Fisa de post pentru meseria de confectioner incaltaminte ortopedica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: confectioner incaltaminte ortopedica, cod COR 753603


Grupa de baza: 7536 Cizmari si asimilati

Denumire post: Confectioner incaltaminte ortopedica

Responsabilitati:

- Confectionarea incaltamintei ortopedice conform cerintelor clientilor si a standardelor de calitate;

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru a asigura calitatea produselor;

- Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu cerintele clientilor;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat;

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de igiena;

- Asigurarea unui flux de lucru eficient si a unei productivitati ridicate;

- Mentinerea unei bune comunicari cu colegii si cu clientii.

Competente:

- Experienta in domeniul confectionarii incaltamintei ortopedice;

- Cunostinte solide despre materialele si echipamentele folosite in domeniu;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de ascultare si intelegere a cerintelor clientilor.

Calificari:

- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati in domeniul confectionarii incaltamintei ortopedice;

- Experienta anterioara in domeniu constituie un avantaj.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7536 Cizmari si asimilati

  Cizmarii si asimilatii acestora fabrica, modifica si repara incaltaminte standard realizata la comanda sau ortopedica si articole din piele naturala ori sintetica, cum ar fi bagaje, genti de mana si curele (cu exceptia articolelor de imbracaminte din piele, palariilor si manusilor), sau participa la fabricarea pantofilor si articolelor similare. Acestia decoreaza si finiseaza pantofii, bagajele, gentile de mana si curelele.

 • COD

  COD COR 753603 - confectioner incaltaminte ortopedica